Er had zelfs meer in gezeten

In de tweede wedstrijd van het seizoen staan de vrouwen van Hovocubo tegenover een titelkandidaat.

In Amsterdam is regerend landskampioen Os Lusitanos de tegenstander en getuige de winst van de Super Cup (2 – 1 tegen Pernis) en in de openingswedstrijd (0 – 7 tegen Biersteker/Plubos) zit het met de vorm bij het team van coach Karin Beverwijk wel goed.

De vrouwen van Hovo hebben een week eerder hun visitekaartje afgegeven met de knappe overwinning op Drachtster Boys en de verwachting vooraf is dat er een vergelijkbare wedstrijd zal ontstaan.

Dat lijkt ook te gebeuren, Hovo verdedigt klein en compact en Os krijgt aanvankelijk wel een veldoverwicht maar geen kansen.

In balbezit toont het team van trainer Rudy Monden echter te veel respect voor de tegenstander waardoor men zelf in de eerste helft niet tot kansen komt.

De kansen van Os zijn ook op de vingers van één hand te tellen en dan blijven zelfs duim en pink nog over, de kansen worden ook niet direct gecreëerd maar komen vooral voort uit “defensieve onrust”.

Alleen Manon van den Boogaard (onder voorbehoud, programma met namen en rugnummers ontbrak) weet één van die kansen te benutten en brengt daarmee Os op voorsprong, in twee andere gevallen is keepster Nanouk Groentjes de winnaar.

Met een 1 – 0 achterstand bij rust is er in de tweede helft dus nog van alles mogelijk als het maar lukt om de schroom van ons af te gooien en meer durf te tonen in balbezit.

Dat lukt eigenlijk direct vanaf de aftrap, Hovo zoekt waar mogelijk de aanval en is vaker op de helft van de tegenstander te vinden.

De eerste echte kans is meteen raak, via Stefanie Gorter komt de bal aan de linkerkant bij Bouchra Aitlhou die met een hoge (!) voorzet de kopsterke Melissa Janssen weet te vinden.

Bij de tweede paal kopt Melissa knap de gelijkmaker binnen, een doelpunt wat voor het team bevrijdend lijkt te werken want in het vervolg van tweede helft is het Hovo wat het betere van het spel heeft.

Nanouk hoeft bijna niet meer in actie te komen en vanaf het middenveld is Suzanna Deckers het dichtste bij een doelpunt.

Na een gewonnen duel mag zij alleen op keepster Petra Verbeek aflopen en de hoek uitzoeken maar helaas blokt de keepster het schot met haar lichaam.

Hovo dus heel dicht bij een tweede stunt want in het restant van de tweede helft is Os Lusitanos niet gevaarlijk meer, een punt bij de landskampioen is een resultaat waar je vooraf voor tekent maar waarvan je achteraf zegt…inderdaad.

Volgende week wacht in De Opgang één van de koplopers op dit moment, om 21.15 is Drs. Vijfje de tegenstander, we hopen uiteraard op veel publiek want hoe lang blijft een stunt een stunt en wanneer wordt het gewoon een resultaat?

Voorlopig kijken we van wedstrijd tot wedstrijd maar met Uw steun kunnen we ons definitief vestigen tussen de grote namen van de Eredivisie!