Met Barcelona een prachtige affiche

De loting voor de UEFA Futsal Championsleague heeft plaatsgevonden. En Hovocubo heeft een mooie bestemming met mooie tegenstanders.

In Malta zullen de mannen van Sander van Dijk aantreden tegen titelhouder FC Barcelona, de kampioen van Slovenië Futsal Klub Dobovec en de organiserende club uit Malta Luxol St. Andrews Futsal.

Hiermee slaat Hovocubo de voorronde over en gaat het direct naar de hoofdronde waar het in de poule is gekomen met louter topteams. De eerste drie van de poule gaan door naar de laatste zestien. Hovocubo is niet kansloos, maar zal er wel voor moeten vechten.

Het mini-toernooi vindt plaats in de week van 25 t/m 30 oktober. De exacte speeldata zullen eind augustus bekend zijn.

Het is dan de tweede keer dat Hovocubo een wedstrijd tegen FC Barcelona speelt. In 2018 oefende het in Barcelona tegen de Spaanse kampioen en verloor Hovocubo met 5-1 met een goal van Zakaria Amrani. Afgelopen seizoen trof Hovocubo in de Elite Round ook al de titelhouder, dit was Sporting Portugal waar Hovo 8-2 (goals van Soufian Charraoui en Abdessamad Attahiri) van verloor. In de historie speelde Hovocubo in het toernooi van de UEFA ook al twee keer tegen de andere wereld club en meervoudig winnaar van de Championsleague: Inter Movistar uit Madrid. In 2014 werd met 5-0 verloren en in 2020 met 6-2 (goals Mats Velseboer en Hicham Aklalouch). De uitslagen zijn cijfers, maar de ontwikkeling is anders. Hovocubo ontwikkelt zich langzamerhand tot een club die tot de subtop van Europa behoort waar ook vele clubs uit binnen en buitenland tegen willen oefenen. Getuige de tiende plaats op de ranglijst voor de Championsleague.

Futsal Klub Dobovec is een club die in de laatste jaren altijd wel de laatste 16 van Europa halen. Hovocubo speelde in 2014 in de Main Round al tegen een club uit Slovenië. Het verloor in Nova Gorica met 4-1 van Oplast Kobarid, in de zelfde poule waar Inter poule winnaar was.

Voor de thuisclub Luxol St. Andrews is het de eerste keer dat ze rechtstreeks de Main Round instromen. Voorgaande keren kwalificeerden ze via de voorronde tot de laatste 32 clubs.

Al met al een prachtige poule met perspectief.

Blijf ons volgen en houd u zich op de hoogte van de nieuwe informatie voor de Championsleague.

Lees hier het artikel van NH Sport

meer nieuws