(Foto: Gerrie Meijer)

Wedstrijd numero 5 van Hovocubo B1 was een andere wedstrijd dan tegen Marlene.  Wel wetende dat de punten zeker niet kado zouden zijn. In deze competitie zegt de stand op ranglijst niets.

We gaan maar niet te diep op de wedstrijd in , laten we het houden op een degelijke overwinning
waarin we verzuimden op weg te lopen, zodat ze bij konden blijven.

Hovocubo startte voorspoedig, al in de eerste minuut zette Bart Overtoom een actie vanaf de zijkant in en bracht Anfony Blanker  in scoringspositie. Hij tikte de bal beheerst in. Een soortgelijke goal wist WS zes minuten later ook te maken zodat de stand gelijk werd getrokken. Hierop reageerde Hovocubo zeer snel en binnen de minuut kon de 1-2 voorsprong op het scorebord bijgeschreven worden. Bas Steur maakte goed dipte en dit was goed doorzien door Bart Overtoom die middels een dieptepass Bas wist te bereiken. Die vervolgens zijn plicht deed, namelijk scoren. Slechts tien minuten wisten de jongens van Ashvin Ramdin deze voorsprong vast te houden, want WS wist middels een counter na het afsnoepen van een Hoornse breedtepass de ploegen opnieuw in evenwicht te brengen. Gelukkig kon de jeugdspeler van de maand september Kevin Tromp de roodhemden opnieuw op voorsprong brengen na een assist van Anfony. Vlak voor rust kreeg Sajjed Sadal na een overtreding de gele prent te zien van de scheidsrechter en kon dus twee minuten zitten. Het ondertal wat er stond heeft deze tijd echter goed uitgespeeld zodat WS op achterstand bleef.

Direct na de aftrap voor het tweede bedrijf kreeg Hovocubo 2 honderd procent kansen. Dan komt de bekende wet weer om de hoek kijken, las je ze zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander hem wel: 3-3. Doelpunt kwam tot stand doordat Hovo niet helemaal had doorgedekt tot de achterlijn. De bal die nooit voorgegeven had mogen worden wist de ploeg uit Egmond aan Zee opnieuw op gelijke hoogte te komen. Hieruit blijkt weer: ook al sta je wat lager op de ranglijst, op dit niveau kan iedere tegenstander lastig zijn. En White Stones was duidelijk een taaie tegenstander. Terugdenkend aan de voorgaande wedstrijden in deze competitie, hamerde de  Hoornse coach wederom op de bekende wijze: uitgaan van de eigen kwaliteit, speel het eigen spelletje en ga SAMEN op jacht naar de winst. En nu kreeg WS het inderdaad moeilijk. De Egmondse ploeg die ook speelt met een gedachte en dit tot nu toe niet verkeerd deed, kon het niveau niet langer vasthouden. Op aangeven van Bart Overtoom, wist de uitblinkende Anfony Blanker in de tweeenveertigste minuut de ploeg wederom op voorsprong te brengen. Het slotaccoord kwam in een overtal situatie op naam van Kevin tromp, die de bevrijdende 3-5 wist te scoren.

De volgende wedstrijd van Hovocubo B1 is op 18 oktober tegen Wognum Nicols. Deze uitwedstrijd vindt plaats in Bloesenhal in Wognum. U komt toch ook deze toppers aanmoedigen??

(Foto’s: Gerrie Meijer)