(Foto: Gerrie Meijer)

Gebrek aan muziek, niet aan punten

Bron: Noord Hollands Dagblad

Door Kevin de Vries

Zaalvoetbal * Hovocubo-trainer Sander van Dijk zei het niet letterlijk., maar dat hij zo lang moest wachten op de muziek na een treffer van zijn ploeg, stak hem wel degelijk. Het duurde dan ook meer dan twintig minuten voordat de speaker weer eens op ‘play’mocht drukken om de 3-0 tegen Leekster Eagles te vieren.En door het lange uitblijven van de muziek, bleef het nog lang een wedstrijd in de Opgang.

Toch was het de thuisploeg die de sterkste was waardoor de opponent uit Groningen met 4-1 naar huis werd gestuurd. “Helaas moesten we lang op de 3-0 wachten. Dit zorgde ervoor dat Leekster Eagles nog in een resultaat geloofde”, sprak Van Dijk. “Maar ik ben tevreden. Alleen moeten we meer scoren”, benadrukte hij de tot nu toe nog zwakke plek van Hovocubo.

Toch leek het aan het begin van de wedstrijd een doelpuntrijke avond te worden. Immers tikte Dennis Selbach al na twee minuten binnen, waarmee hij de peaker direct aan het werk zette. Niet veel later was international Mo Darri dichtbij de 2-0, maar de belangrijkste man aan de kant van Hovo trof net als Uoussef Makraou de paal. De bezoekers uit Leek hadden in het eerste bedrijf weinig in te brengen. Een puntertje op de paal en een schuiver naast het doel waren de enige twee kansen voor de nummer laatst uit de eredivisie.

De equipe van Van Dijk creëerde daarentegen een handvol kansen, alhoewel de omroeper niet in actie hoefde te komen. Wel mocht hij na elf minuten nog een keer de volumeknop opendraaien, maar daar bleef het wel bij voor de pauze.

Na de wissel veranderde hwt spelbeeld nauwelijks. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij, terwijl Leekster Eagles tegen beter weten in nog geloofde in een goed resultaat. Echt sprankelend werd het dan ook nooit in een redelijk gevulde Sporthal De Opgang. Want ondanks dat Darri zijn overvolle trukendoos nog opende, deed de thuisploeg niets meer dan nodig was. Veelzeggend was het feit dat gelegenheidsaanvoerder en doelman Ronald van Leeuwen nog een enkele keer moest ingrijpen.

In de slotfase bezorgde Yoshua St. Juste met twee prachtige assists nog wel voor wat arbeid voor de speaker. De speler die tegen zijn oude club acteerde, bood zowel Darri – na een schitterend één-tweetje – als Amir Molkarai een niet te missen kans. Maar het verhaal van de avond bleef echter dat de muiziek te lang uitbleef. 26 doelpuntloze zaalvoetbalminuten komt tenslotte bijna nooit voor.

“Ik vind niet dat we degelijker spelen dan vorig jaar. Ik noem hetb eerder zakelijker. We geven weinig weg, maar creëren nog wel veel. Allen net als vorige week loopt de afronding nog niet goed.

“Hovocubo Leekster Eagles 4-1

1-0 Dennis Selbach, 2-0 Mo Darri, 3-0 Mo Darri, 4-0 Amir Molkarai, 4-1 Martijn Alssema

(Foto’s: Gerrie Meijer & Ferry Hoks)