Al twee keer eerder vonden er confrontaties plaats tussen beide teams en twee keer won de ploeg uit Wervershoof met grote cijfers van Hovocubo, 2-7 en 3-8 en mede daardoor ook het kampioenschap in de najaarscompetitie. In deze voorjaarscompetitie leed Nieuweboer C1 echter al twee nederlagen terwijl Hovo alle drie wedstrijden won.

De coaches hebben de beschikking over alle acht spelers maar Donny en Jim zijn niet wedstrijdfit. We starten weer met Jim van achteruit, in feite de oplossing die we vanaf het begin van het seizoen al hadden. De opdracht is om verdedigend compact te spelen en in de omschakeling met één aanvaller het veld lang te maken. Het begin van de wedstrijd gaat goed, Hovo speelt gegroepeerd tegen het fysiek sterke Nieuweboer C1. De ploeg uit Wervershoof dicteert de wedstrijd maar keeper Tjerk komt in de eerste minuten niet écht in de problemen. Overigens komen wij ook niet toe aan opbouwen. Xavi en Sonny staan verdedigend goed opgesteld en Kaj en Luuk proberen de aanvallende bedoelingen van Nieuweboer te storen. In de 10e minuut zorgt een goed opgezette aanval voor de 0-1 en als twee minuten een afstandsschot in de bovenhoek beland staat het 0-2 en dan weet je dat het een moeilijke avond zal worden. De thuisploeg werkt wel hard maar kan tegen deze ploeg te weinig vuist maken. Donny moet al na twee minuten naar de kant, is niet fit genoeg om te spelen. De aanvallers zijn bovendien te statisch waardoor Xavi, Sonny en Jim de bal niet kwijt kunnen. Toch krijgen we nog een kans als uit een verre bal van achteren Robbie de bal mooi aanneemt en met een stiffie de keeper probeert te verschalken maar helaas pakt de keeper de bal. Vlak voor rust worden we op grotere achterstand gezet als Nieuweboer nog twee keer weet te scoren. Robbie krijgt nog een kans om de ruststand ietwat dragelijker te maken maar opnieuw is de keeper die redding brengt. Met 0-4 ruststand is het zaak om de nederlaag te beperken. Na rust blijft het spelbeeld hetzelfde, Hovo is de onderliggende ploeg. Toch is de 1e kans voor Hovo als Sonny met grote passen op doel afgaat en de bal net naast schiet. Aan de andere kant scoort Nieuweboer al snel de 0-5 op het bord. Daarna vindt Nieuweboer het wel genoeg en krijgt Hovo wat meer grip zonder écht gevaarlijk te worden. Jim en Sonny krijgen nog kansen om een goal te maken, aan de andere kant is het Tjerk die goed blijft keepen en heel wat reddingen verricht. De schade blijft aan het einde van de wedstrijd daarmee beperkt tot 0-5. Een kansloze nederlaag voor Hovo en gezien de eerdere ontmoetingen past ook deze wedstrijden in het rijtje nederlagen met vijf doelpunten verschil. Volgende week opnieuw een zware wedstrijd, uit tegen het nog ongeslagen Veerhuys C4 dat met liefst 1-21 van Veerhuys C3 won…..