Hovocubo D1 – Sandow D1

Vanavond moesten onze mannen aantreden in de nieuwe sporthal De Kreek, het was voor sommige even zoeken naar de ingang maar iedereen was weer op tijd aanwezig. Zoals elke keer voor de wedstrijd werden de vaste afspraken door Renè en Arie weer doorgesproken met de jongens. Bij balverlies inzakken op eigen helft en daar de tegenstander opvangen en bij

bal bezit DURVEN voetballen.

Nog voordat de wedstrijd begonnen was had de scheidsrechter de toon gezet. De scheidsrechter deelde voor de wedstrijd mee dat er vandaag niet teruggespeeld mocht worden want zo waren ZIJN regels, elke discussie hierover was onbegonnen werk. Verder wilde deze man op tijd thuis zijn en liet de klok alvast lopen terwijl hij drukdoende was met andere zaken, zo kon het gebeuren dat er al drie minuten verstreken waren voordat de bal ook maar èèn omwenteling had gemaakt! Je vraagt je op zulke momenten af of deze man plezier heeft in deze hobby en voor wie hij het doet. De opstelling en onnavolgbare beslissingen van de scheidsrechter had zo zijn uitwerking op beide teams en zorgde voor veel onbegrip en verwarring.

Dan de wedstrijd Hovo begon goed en probeerde in balbezit de bal rond te laten gaan en dat resulteerde in wat mogelijkheden welke helaas nog niet benut konden worden, Brandon, Mees en Robin waren er wel dichtbij. Dat zaalvoetbal een heel lastig spelletje is bleek toch maar weer. Ondanks dat de afspraak was om bij balverlies in te zakken op eigen helft dwingt het enthousiasme van de mannen ze toch om te vroeg druk te willen zetten. Hierdoor ontstonden er ruimtes waar de tegenstander dan dankbaar gebruik van maakte. Door een aantal malen goed optreden van Damian, Ricardo en Dave (bal van de lijn) bleef een doelpunt gelukkig uit. Hierdoor kwam er wat meer vertrouwen en dit leverde dan ook een op dat moment verdiende 1-0 voorsprong op voor Hovo. Doordat iedereen goed was ingezakt had de tegenstander moeite met het vinden van een gaatje, toen zij de bal diep wilde spelen werd deze prima onderschept door Brandon en deze speelde het vervolgens samen met Robin prima uit waardoor de laatste de 1-0 kon maken. Dit was tevens ook de ruststand.

In de rust nog even de puntjes op de i en dan met name dat er in balbezit iets meer lef moest komen. De tweede helft begon nog redelijk maar de druk op het doel van Damian werd steeds groter en wij liepen alleen nog maar achter de tegenstander aan. Hovo kwam er bijna niet meer uit, de keren dat dit nog wel lukte hadden Ricardo, Miles, Robin, Joey en Jimmy net niet dat beetje geluk wat je op dat moment nodig hebt. De laatste 10 minuten brak dan toch het verzet, in korte tijd werd de 1-0 voorsprong een 1-2 achterstand en hier kwamen onze mannen niet meer overheen. In de laatste 5 minuten werd de nederlaag zelfs nog opgevoerd naar 1-6. Dit is was absoluut niet wat Hovo verdiende maar helaas wel de realiteit.

Mannen hierbij willen wij jullie wel complimenteren met jullie fantastische inzet en positieve instelling!! Jullie blijven ondanks de resultaten altijd plezier uitstralen en dat is toch echt waar het omgaat. JULLIE ZIJN EEN MOOI STEL!!!!

Wij hopen dat wij als team na de winter niet meer in de sterkste poule worden ingedeeld maar in een poule op ons eigen niveau.