De eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie was er 1 tegen de reuzen van Nieuweboer C1. Alle spelers waren gemiddeld een kop groter dan onze mannen. Dit kan natuurlijk in de zaal ook in je voordeel werken als je maar zorgt dat je uit de duels blijft. De mannen van Hovo hadden dit goed begrepen en gingen voortvarend van start. Al snel was het 0-1. Een prima genomen corner door Doedoe werd gekaatst door Ricardo waarna Doedoe de bal bij de 2e paal gaf waar Mees prefect opgesteld stond en beheerst afrondde. Ondanks het goede spel werd de 1-1 erg makkelijk weggegeven. Een verkeerde inspeel pass (door het midden) leverde balverlies op en Damian was kansloos. Hovo was gelukkig niet van slag en bleef lekker voetballen. Doordat wij een aantal kansen niet wisten te benutten en Damian een paar keer prima redde bleef het lang 1-1. Tot de 15e minuut, een prima actie van Zion die de bal bij Ferry bezorgde, Ferry aarzelde geen moment en schoot de bal vanaf 15 meter snoeihard in de kruising! BAM! Hovo bleef lekker ballen, de opbouw van achteruit werd prima verzorgt door Dave en Ferry en deze lieten zich ook in aanvallend op zich gelden in de 1e helft. Nog voor de rust wisten onze mannen de voorsprong uit te breiden naar 1-3. Brandon ging met de bal aan de haal, kapte een aantal keren alsof hij Mo Darri zelf was en besloot toen uit te halen en de keeper was kansloos. De rust werd gehaald met deze stand en de mannen gaven bij coach Rene aan dat ze nu druk wilde gaan zetten, ze voelden dat dit kon. Rene gaf duidelijk aan dat een ieder zich dan nog meer aan zijn taken moest houden omdat je anders constant tegen overtal staat……. En dit was dus precies wat er gebeurde. De ploeg was geen schim meer van de eerste helft en werd overlopen door de tegenstander. Doordat niet iedereen scherp was in de 1 tegen 1 kwam er erg veel ruimte voor de tegenstander en die maakte daar dankbaar gebruik van. De tegenstander werd ook fysieker en voerde dit in een aantal gevallen te ver door. De verdediging lag constant open, steeds was er een ondertal voor ons. Damian wist nog een aantal keer prima te redden anders was de uitslag nog veel groter geweest. Nu wisten wij zelf door Doedoe na de rust nog 1 keer het net te vinden en Nieuweboer maar liefst 8 maal! Uiteindelijk dus een 9-4 nederlaag. Al met al was deze wedstrijd een hele goede les, ook hier worden de mannen uiteindelijk weer beter van. Volgende keer toch meer weer gewoon ons “eigen” spel spelen en de punten binnenhalen.