Hovocubo C2 sleept in enerverende slotfase gelijkspel uit het vuur 4-4.

Eerste wedstrijd voor Hovocubo C2 is thuis tegen Architectenbureau Nieuweboer C2.  De coaches kiezen voor een 1-2-2 opstelling. Damian (C4) is zo bereid om het C2 doel te verdedigen en da’s fijn dat je een échte doelman hebt. De thuisploeg schiet uit de startblokken en de eerste twee kansen zijn voor Timo en Donny om de score te openen. Dat gebeurt niet en dan is het vaak zo dat de tegenstander wel scoort en dat gebeurt na 5 minuten, 0-1. Hovo gaat op zoek naar de gelijkmaker, krijgt ook een kans via Kaj die door de keeper wordt gered. Drie minuten na de openingstreffer krijgt Nieuweboer een vrije trap die door de muur en langs Damian wordt geschoten, 0-2. Het is onverdiend maar ja, het staat wel op het scorebord. Nieuweboer speelt gegroepeerd achterin en het is moeilijk om daar doorheen te komen. Toch lukt het als Rolf met een mooie pass Luuk bereikt die doeltreffend afrondt, 1-2. Het spel oogt wat onrustig, niet onlogisch omdat het de 1e keer is dat we samenspelen. Robbert werkt als kleinste van het veld keihard, Rolf is de man waar de opbouw start, Timo is degene die fysiek sterk is en Jim is de meest technische in de achterhoede.  Voorin proberen Tycho, Donny, Luuk en Kaj zich steeds maar weer vrij te lopen, te kaatsen zodat de achterhoede spelers met een briljante pass de aanvallers voor de keeper te zetten.  Voor rust zijn er nog kansen voor Timo die een solo door het midden uiteindelijk door de keeper ziet worden gekeerd en Luuk die de bal uit een counter iets te ver voor zich uitspeelt. Net voor rust redt Damian trouwens tot twee keer toe op aanvallen van Nieuweboer. In de rust geven Rob en Olaf dat als we rustig blijven voetballen de kansen blijven komen en dat zij nog steeds vertrouwen hebben in de goede afloop.  In de 2e helft is de thuisploeg ook de betere spelende ploeg maar Nieuweboer verdedigt sterk, Hovo speelt gehaast en maakt daardoor fouten. Toch zijn er kansen in overvloed via Rolf, Robbert en Timo.  Zelfs een 3 tegen 1 situatie wordt niet doeltreffend afgerond. Halverwege wordt het dan toch gelijk als Jim Donny voor de goal zet en dat betekent 2-2. Hovo ruikt de overwinning maar drie minuten later staan we alweer achter als door het centrum wordt gescoord, 2-3. Het is de start van een hectische slotfase want Hovo gaat verbeten op zoek naar de gelijkmaker die drie minuten voor tijd door Luuk wordt gemaakt, na goed voorbereidend werk van Robbert, 3-3. De wedstrijd kan alle kanten op want over-en-weer zijn er kansen en in de voorlaatste minuut is het Nieuweboer die er 3-4 van maakt en met de 3 punten naar Wervershoof lijkt te gaan maar in de allerlaatste minuut is het Luuk die Timo de kans geeft en die scoort de verdiende 4-4.  Het spannende potje zaalvoetbal in de Opgang levert beide teams 1 punt op, gezien het spelbeeld had Hovo meer verdiend maar als je grote delen van de wedstrijd achter heb gestaan mag je aan de andere kant ook weer blij zijn met een puntje. Volgende wedstrijd is uit tegen Volendam ZVV C3.

Dank aan Damian voor het invallen.

Opstelling:

Damian; Timo, Jim, Rolf, Robbert; Donny, Tygo, Kaj en Luuk

Scoreverloop:

5. 0-1, 8. 0-2, 12. 1-2 Luuk (Rolf), rust, 30. 2-2 Donny (Jim), 33. 2-3, 37. 3-3 Luuk (Robbert), 38. 3-4, 40. 4-4 Timo (Luuk)