Zeven overwinningen en een gelijkspel is geen toeval

Het fundament voor het kampioenschap moet worden gelegd in de voorlaatste wedstrijd tegen Bot Meubelen B4.  Beide ploegen staan gelijk met 5 overwinningen en 1 gelijkspel.  Dat gelijke spel werd tegen elkaar behaald, 4-4.  Het is een spannende wedstrijd in Hoogkarspel waarbij Bot Meubelen al snel een 1-0 voorsprong neemt.  Kort daarop is het Rico die de 1-1 binnen schiet waarna het Kaj is die de 2-1 maakt en Thom de belangrijke 3-1 voor rust scoort.  Na rust is het de thuisploeg die snel de aansluitingstreffer scoort, 3-2 en dan wordt het spannend tot het laatste moment.  Hovo is de betere ploeg en door goed verdedigend werk van met name Max, Xavi, Jasey, Daan en uiteraard keeper Dennis komt er geen verandering meer in de stand en wint Hovo deze belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap.

Laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie is thuis in De Opgang tegen Alpha Tours B2. De thuisploeg is compleet en zoals Thom zo mooi kan zeggen “gefocused”. Hovo B2 start goed en heeft direct een overwicht.  Eerste kans is er voor Kaj maar wordt gered door de keeper. In de 7e minuut zien we aan de andere kant de eerste échte aanval van Alpha Tours die zomaar langs keeper Dennis wordt geschoten, 0-1.  Dat is even schrikken maar twee minuten straft Rico een verdedigingsfout genadeloos af en schiet de bal snoeihard tegen de touwen, 1-1. Eén minuut snelle aanval en is het Max die knap raak schiet, 2-1. Twee minuten later is het opnieuw Rico die de 3-1 maakt na een mooie aanval over diverse schijven.  Verdedigend staat het goed met Daan, Xavi en Max die keeper Dennis ontlasten. Vlak voor de pauze is er opnieuw een prima aanval te zien waarbij een 1-2’tje tussen Kaj en Rico uiteindelijk door een Alpha Tours speler in eigen doel wordt gewerkt, 4-1.  Thom komt vlak voor rust in botsing met een tegenstander en gaat krimpend van de pijn naar de kant.  De tegenstander kan niet verder voetballen en gaat na rust als keeper verder.

Na rust is Rico die binnen de minuut op schitterende wijze de 5-1 scoort en lijkt de wedstrijd definitief gespeeld.  Dat blijkt niet het geval want door wat onachtzaamheid in de verdediging weet Alpha Tours daarvan te profiteren en is het binnen twee minuten ineens 5-3. De spanning lijkt even terug maar binnen één minuut is er prima aanval tussen Kaj, Jasey en Daan die door laatstgenoemde uitstekend wordt binnen geschoten, 6-3.  Leuk dat deze spelers negen jaar geleden als F’je al met elkaar voetbalden. Twee minuten later staat Daan aan het begin van een aanval en is het Kaj die de 7-3 op het bord schiet.  Daarna is het Thom die met een weergaloze solo actie twee tegenstanders langs de zijlijn omspeelt, een hoogtepunt in de 2e helft.  Ook Jasey laat nog een technisch hoogstandje zien, ja de thuisploeg laat soms fraaie aanvallen zien en zorgt daarmee voor een mooi slotakkoord op het seizoen. Alpha Tours probeert het nog in de slotfase om de achterstand terug te brengen maar keeper Dennis blijft attent en moet nog een paar keer redding brengen. Na 2 x 20 minuten spelen is Hovo B2 de winnaar in de 1e klasse 06 en is met 7 overwinningen en 1 gelijkspel de terechte kampioen.

Na afloop krijgen spelers en de coaches Ed, Eric en Ruud medailles én de schaal uitgereikt door Arie Gooyers en Marco Hermans.