Alle kopstukken uit de Topklasse A ‘te pakken’

De nummer drie tegen de nummer vier met slechts 2 punten verschil. Inzet: Meedingen om het kampioenschap en/of een periode titel. In de vorige speelronde won Hovocubo van de nummer twee op de ranglijst asv Lebo (0-4) en daarvoor dan nummer 1 Golden Stars (7-5). De mannen van Niña George zijn dus op de goede weg. Een kampioenschap is niet in eigen hand, maar wel in beeld. Er moet in elk geval gewonnen worden van ‘t Vennewater om mee te blijven doen.

Nigel Wijdenbosch goed voor twee doelpunten

Tijani Cherkaoui, de topschutter van de ploeg is weer inzetbaar na het oplopen van een breuk in zijn handwortel. In doel Tjerk Thuring die door bondscoach Max Tjaden is geselecteerd voor de definitieve twintig spelers van Oranje o.19

De wedstrijd begint met twee teams die vooral aftasten. Weinig echt gevaarlijke kansen. Slechts speldenprikjes van Kevin Tromp en Nigel Wijdenbosch. Ook aan de kant van de bezoekers leveren de mogelijkheden weinig op. Geen spanning voor de toeschouwers dus. Beide ploegen gaan uiteindelijk wisselen van speelhelft met een gelijke stand.

De tweede helft begint Hovocubo beter en komt Kevin Tromp dicht bij de openingstreffer, maar de bal belandt op de paal. Uiteindelijk is het Tijani Cherkaoui die 1-0 aantekent. En dan komt de wedstrijd lekker op gang. De chemie tussen Nigel Wijdenbosch en Every Janzen wordt twee keer achterelkaar zichtbaar wanneer Nigel op aangeven van de aanvoerder twee keer weet te scoren. Tim van Gelder doet namens de bezoekers nog even iets goed, maar met een 3-1 eindstand doet Hovocubo wederom goede zaken. Alle kopstukken uit de Topklasse A heeft Hovocubo 2 te pakken en speelt het team nu nog alleen tegen de lager geklasseerden.

Na afloop van deze wedstrijd is de stand als volgt:

Golden Stars     15     31
Hovocubo 2       16    31
asv Lebo 2         15     28
HZV/Het Vennewater   16     26
Scagha ’66     15     25
The Counters     16      24
Anatolia     16     24
VIOS’79     15      25
zvv Zwaag     15     17
JCK/Aiso     16    15
Vrone     15     4

Het resterende programma voor de top 3 is als volgt:

Golden Stars: Scagha (T), Zwaag (U), VIOS (U), Vennewater (U), Lebo (T)

Hovocubo 2: Anatolia (T), JCK (T), Counters (U), VIOS (U)

asv Lebo: Scagha (U), Zwaag (T), Vrone (T), VIOS(T), Golden Stars (U)

Een interessant programma waarbij we kunnen vaststellen dat de uitglijder tegen zvv Zwaag door de mannen van Niña George en Rudi Fine wel eens een hele dure kon zijn als het gaat om de strijd voor het kampioenschap en directe promotie naar de eerste divisie.

Hovocubo staat wel bovenaan in de tweede periode wat betekent dat een mogelijke nacompetitie voor promotie er op dit moment in elk geval in zit.

Luister hier naar het live verslag van Radio Hoorn 20.00-21.00

Luister hier naar het live verslag van Radio Hoorn 21.00-22.00

Luister hier na de nabeschouwing van Radio Hoorn

 

meer nieuws