FRAGMENT UIT HET HOVOUBO JUBILEUMBOEK

De verjaardag van Hovocubo loopt ten einde, nog een paar maanden en dan is de zaalvoetbalclub 51 jaar.

Vanaf nu zullen we af en toe een fragment uit het jubileumboek op de site plaatsen en koppelen aan de interactieve pagina van deze. (klik hier om naar de interactieve pagina te gaan). Het boek beschrijft de geschiedenis van het Nederlandse zaalvoetbal met Hovocubo als rode draad. Alle ontwikkelingen van de KNVB, de grote clubs waar Hovo mee te maken heeft gehad en de kopstukken van de afgelopen 50 jaar worden hierin beschreven.

Er zijn nog een beperkt aantal boeken welke bij de kassa bij thuiswedstrijden, In de Opgang achter de bar of bij Primera Blokker te verkrijgen zijn.

Dit keer duiken we op de achtergrond van Job Dragtsma, Alkmaarder die in de ‘gouden ploeg’ uit 1982 successen bij Hovocubo beleefde en vandaag in de NHD laat weten als Technisch Adviseur naar Venezuela te vertrekken

Job Dragtsma, kort maar krachtig

Job Dragtsma

Het is een speler die veelvuldig scoort en meestal vanuit een opkomende positie. Slimme voetballer die later op het veld het ver heeft gebracht als clubtrainer in Nederland en in Finland. Job behoorde tot de zeer succesvolle lichting van 1982. Martien de Boer over Job “Maakt de verdediging compleet. Ik kon heel goed met hem opschieten en zijn sterke punt was dat hij op het juiste moment wist op te komen.”Job Dragtsma heeft werkelijk overal gezeten. Lange tijd bij AV Jan III, vier jaar Hovocubo, FC Rolff. Met name de jaren in Hoorn was hij vaste keus voor Oranje. Job Dragtsma maakte de stap in 1981 van AV Jan III naar Hovocubo. Het enthousiasme van Cees Mol over de club tijdens de selectie activiteiten was aanleiding om verder bij diverse anderen te informeren naar het wel en wee bij Hovocubo. Hierna besloot Job om voor Hovo te kiezen. Op vijftienjarige leeftijd leerde hij bij Students United zaalvoetballen.  Hij kwam uit voor het Alkmaarse team, Noord-Hollands team, en West I. Na aansluiting Bij Hovocubo, ook de West-Friese selectie.

meer nieuws