Hovocubo 2 – Vedette de Remise 1

Dit was zo’n avond om heel snel te vergeten.  We wisten dat we een zware tegenstander zouden hebben aan Vedette, maar de mannen van Stracke Garagedeuren maar niet helemaal bij de les vandaag.  Na 5 minuten kregen we de 0-1 tegen en na weer 4 minuten stond het al 0-2 na slecht verdedigen. Met een 0-2 achterstand is het altijd wat onrustiger voetballen en toen één van de tegenstanders de bal ook nog eens snoeihard in het kruis wist te schieten,  werd het helemaal een lastige opgave.

Toch speelden we niet heel snel en gingen we in de tweede helft opzoek naar de aansluiting. Die kwam er niet, want na drie minuten was het al 0-4. Met nog een kwartier te voetballen gingen we alles of niks spelen en verliet Jasper het veld voor een meevoetballende keeper. Dit liep niet helemaal gesmeerd en al snel stonden we nog verder achter. Uiteindelijk viel ook nog de 0-6, dus we werden in eigen huis getrakteerd op een keiharde nederlaag.

Volgende week maar weer rechtzetten!

Hovocubo 2 – FCB ‘72

In eigen huis moest het gebeuren tegen FCB ’72 uit Beverwijk. We begonnen ook goed aan de wedstrijd en na 10 minuten maakte Ali de 1-0. Niet vel later schoot Mustapha de 2-0 binnen en leek het een mooie avond te gaan worden. Helemaal toen 4 minuten voor de wissel Nick op aangeven van Ali de 3-0 maakte. Helaas kregen we direct erna een tegengoal te incasseren en gingen we wisselen met een 3-1 stand.

De tweede helft verliep een stuk moeizamer. We verzuimde op te scoren en als zo vaak krijg je hem dan een keer tegen. Toen direct erna ook de derde tegen goal viel moesten we weer vol aan de bak. 5 minuten voor tijd was het Khalid die de 4-3 wist te maken en de drie punten leken toch binnen.  Met nog 2 minuten te gaan gingen we echter in de fout en via de knie van één van de tegenstanders verdween de bal achter Jasper. In de allerlaatste seconde kregen we nog een enorme kans, maar ook die wilde er niet in.

Dit gelijkspel voelt als verlies, maar ook die wedstrijden zitten erbij.

The Counters – Hovocubo 2

Met acht spelers ging de Stracke Garagedeuren brigade op pad richting Koog aan de Zaan. Glijdend en glibberend kwamen we op deze koude winteravond netjes op tijd aan in de sporthal. Na het omkleden kwamen we er al snel achter dat het erg koud was ook binnen in de hal. Bal tempo lekker hoog houden zou je dus zeggen.  Dit ging ook wel redelijk, maar de echte kansen bleven uit. In de 16de minuut kwamen we zelfs achter door een goede, hoe kan het ook anders, counter van de tegenstander. Een paar minuten later kwam er zelfs 2-0 op het scorebord door weer een snelle counter. Dit was ook de wissel stand.

Na drie minuten in de tweede helft was het Mustapha die op aangeven van Khalid de aansluitingstreffer maakte en niet veel later maakte Khalid uit een man meer situatie de 2-2. Helaas was de gelijke stand van korte duur en kregen we 2 goals te incasseren. 4-2 stond er weer op het bord en we moesten weer vol voor de aansluiting gaan spelen. Gelukkig maakte Kevin snel de 4-3 e n met nog 7 minuten te spelen kwam ook de 4-4 op het bord te staan. Met nog 4 minuten te gaan maakte Khalid op aangeven van Ali de 4-5 en leek de wedstrijd toch nog in winst te eindigen. Toen Ali de 4-6 binnen schoot was de buit helemaal binnen. Mick en Nick besloten ook nog (beide keren op aangeven van Khalid) te scoren, zodat we met een 4-8 winst terug konden glijden naar de Opgang.