Met de hakken over de sloot

De voorspelling in de voorbeschouwing klopte volledig: “Hjalmar Hoekema die het met overwegend Volendamse spelersgroep moet doen weet doorgaans de ploeg goed neer te zetten en kiest een strategie die het de tegenstander moeilijk maakt. En wij weten dat Volendam (ondanks de recente nederlagen) altijd een moeilijke ploeg is om te kloppen en altijd in is voor een stunt.” En zo was het. En zo zal een wedstrijd tussen beiden een onvoorspelbaar karakter hebben.

De focus bij de mannen uit het vissersdorp was vanaf de aftrap gericht op winnen. De puntloze positie op de ranglijst noodzaakt het andere Oranje om er alles aan te doen om de punten naar Volendam mee te nemen. Hovocubo had daartegen een mindere dag. En dat bezorgde het publiek een spannend schouwspel. Maar pas in de tweede helft. In de eerste helft gebeurde nog niet zo veel. Weinig kansjes heen en weer maar gevaarlijk werden ze nooit. Het is pas in de slotfase dat een rush van Frank Boogaard in een blinde pass de bal verkeerd op de voet valt van Said Bouzambou waardoor Volendam op een o-1 voorsprong komt. De Zeeuw maakt binnen de minuut zijn fout goed door een afgemeten pass van Lahcen Bouyouzan er in te prikken.

Na de rust worden de kansen over en weer gevaarlijker. Faisal Mellah schiet op de paal en daarmee wordt de strijd interessanter. Enkele minuten later neemt Volendam een corner en terwijl Hovocubo staat te slapen dwarrelt de bal via het lichaaam van Michael Tol in het doel. Opnieuw een voorsprong voor Volendam. Zowel Jack Steur en Dave Stet laten zich een aantal keer van hun beste kant zien. Younes Daari ziet de vrijstaande Soufian Charraoui wanneer hij een intrap neemt en de nummer zeven van Hovocubo lost een schot af vanuit de tweede lijn welke onhoudbaar blijkt voor Jack Steur. En met deze gelijk maker wordt het spel beter naarmate de wedstrijd de eindfase nadert. Met nog meer dan een minuut te spelen tonen Appie Attahiri die zel een eigen aanval opzet samen met zijn kaatser Soufian Charraoui hoogstaand voetbal en komt Hovocubo voor de eerste en definitieve keer op voorsprong. Hjalmar Hoekema zet in de laatste minuut nog alles op alles door een vijfde veldspeler in te zetten, maar het loont niet.

Hovocubo wint uiteindelijk op klasse, maar de credits gaan naar zvv Volendam die zijn huid duur verkocht heeft. De bezoekers hebben tot het uiterste gestreden en verdienden op basis van strijdlust en geloof absoluut een punt. Het is uiteindelijk het kwaliteitsverschil waardoor Hovocubo aan het langste eind trekt.

Volgende week speelt Hovocubo tegen asv Lebo. De inzet voor de Ammsterdammers zal zijn om in het linker rijtje te komen, daar waar zij ook thuis horen. De wedstrijd vindt om 19.30 uur in de Opgang  plaats. Er zullen geen entreekaarten bij de deur worden verkocht, dus wees er op tijd bij om de tickets online te kopen: https://www.hovocubo.nl/ticket-shop-hovocubo/

 

Lees hier het verslag van NH Sport

Lees hier het gesprek met Sander van Dijk in NH Sport

Luister hier het gesprek met Sander van Dijk (vanaf minuut 40:35)

 

meer nieuws