Derby Zwaag de geelhemden de betere

Een wedstrijd waarbij Hovocubo de meerdere moest erkennen in de buren van een sporthal een klein stukje verderop. Zwaag met een hoop oud-Hovocubanen zoals coach Matthijs van den Berg Broerse, Doelman en routinier Elle Mol en de jongelingen Robin Meijer, Jesper Hoogland en Oscar van Beek. Stan Prins speelde ooit in de jeugd van Hovocubo.

De eerste helft hielden beide ploegen zich goed in evenwicht. Goede kansen over en weer maar zowel Elle Mol als ook Lars van Zijl stonden goed hun doel te verdedigen.

In de tweede helft wordt zichtbaar dat Hovocubo 2 in de volledige nieuwe samenstelling nog stappen moet maken in het teamproces binnen de lijnen en dat Zwaag elkaar veel beter kunnen vinden. De bezoekers lieten de bal veel beter lopen terwijl Hovocubo zich met name in onnodige duels zich steeds in de tegenstander verslikte.

Zwaag maakte een dusdanige goede indruk dat het gezien kan worden als één van de titelkandidaten in de Topklasse. Bij Hovocubo zijn nog vele verbeterpunten aanwezig maar de ploeg onder leiding van Said Ajaaou werkt er heel hard aan.

Volgende thuiswedstrijd van Hovocubo is vrijdag 23 oktober om 20.00 uur. FC Weesp is hierbij de tegenstander.

meer nieuws