Goede start voor onder 13-1

Met een eerste training achter de rug en heel veel zin kwam het team die tijdelijk zonde coach zit samen. Door miscommunicatie was niet goed doorgekomen dat de coach die aanvankelijk had toegezegd het team te coachen hiervan is teruggekomen zodat het team alsnog op zoek is naar een coach die verstand van zaken heeft. Wie zich geschikt voelt om dit getalenteerd gezelschap te coachen kan zich melden.

Door de KNVB was dhr. N. Bovenkerk aangesteld als scheidsrechter. De beste man vertelde van zijn werk niet meer naar huis te zijn gegaan om een hapje te eten en zijn spullen te halen omdat hij anders te laat bij deze wedstrijd zou zijn. Of wij het bezwaarlijk vonden dat hij niet in wedstrijdtenue de wedstrijd zou leiden. Bovenal zijn wij enorm blij dat zulke mensen de moeite nemen om een wedstrijd mogelijk te maken. Daarnaast wordt een goede scheidsrechter niet gekenmerkt door wat voor tenue die aan heeft, maar wel door de wijze waarop hij de wedstrijd heeft geleid. We kunnen niet anders zeggen dat hij zeer prettig heeft gefloten waarvoor dank.

De wedstrijd ging van start en direct was zichtbaar dat Hovo het betere van het spel had. Posities werden goed bezet, maar bovenal veel technische kwaliteit. Het duurde ok niet lang dat Julian Bastiaan goed in stelling brengt waarna hij kan scoren. De uit zvv Zwaag overgekomen Jonas onderschept de bal van de tegenstander en ziet Milano in een vrije positie. Hij aarzelt niet, geeft de bal af en Milano doet wat hij moet doen, scoren! En het staat 2-0. Tije zorgde ervoor dat alle pogingen van Wognum Nicols geneutraliseerd werden, een rots in de branding. Een directe vrije trap wordt door Niels zuiver ingeschoten. Onze kleine technische Jay weet een voorzet van Niels er goed in te schieten en zo gingen de twee ploegen met een ruststand van 4-0 van speelhelft wisselen.

Onder aanvoering van captain Jeroneci en in de voetsporen van zijn vader #7 dragend ging de ploeg in de tweede helft door met wat het in de eerste helft had neerzetten van goed voetbal. Een afstandsschot van Niels ging er lekker in. Dat Jonas en Milano een goed koppeltje blijken bleek in de eerste helft al uit een assist en doelpunt en in de tweede helft was dat niet anders: Jonas weet opnieuw Milano te vinden en de goal is daar. Tot slot weet topschutter Milano opnieuw te scoren, nu uit een fantastische vooractie van Bastiaan.

7-0 werd de eindstand van deze wedstrijd. En voor wie denkt dat onze keeper niks te doen had komt bedrogen uit. Wognum Nicols bracht regelmatig gevaar in onze verdediging, maar sluitpost Stijn pareerde alle ballen zeer bekwaam en hield daarbij de nul.

Een prachtig begin voor Hovocubo o.13-1. Dit team wil graag een coach die ze nog meer aan zaalvoetbal bij kan brengen. Gegadigden kunnen zich melden door een mail te sturen naar: jeugd@hovocubo.nl. Het is een prachtig team waar je veel plezier mee kan beleven.

Volgende wedstrijd is op vrijdag 21 september om 19.30 uur in sporthal De opgang tegen zvv Zwaag. Komt u ook kijken?