Dubbelprogramma weekend

Twee wedstrijden staan er dit weekend op het programma: Vrijdagavond speelt Hovocubo in Den Bosch tegen FCK De Hommel. Zondag 8 mei staat de thuiswedstrijd tegen asv Lebo op de agenda. De komende twee weken wordt bepaald welke uitgangspositie de teams hebben bij de strijd om het kampioenschap van Nederland! Voor Hovocubo betekent dat drie finales met als slotstuk uit tegen FC Marlene.

Asv Lebo kent een minder goede fase. Pakte sinds 23 maart slechts 4 punten en zakte naar de vierde plaats. Maar plaatste zich wel voor de Play Offs en probeert nu deze plaats te behouden.

Voor het eerst gaat de Nederlandse zaalvoetbalcompetitie in een andere format naar de eindfase. Na de eerste seizoenshelft met 16 teams in een halve competitie en een split zijn de clubs verdeeld over twee groepen: Groep A (kampioenspoule) en Groep B (degradatiepoule). De eerste vijf in de ranking van groep A direct door naar de play offs. De nummer zes krijgt een herkansing net als de nummer 1 van groep B die ook een herkansing krijgt om deel te nemen in  het kampioenschap van Nederland.

Dan ziet het er als volgt uit:

  • Uit Poule B speelt de nummer 1 een brugwedstrijd tegen nummer 6 uit Poule B voor een plaats in de kwartfinale play offs (wedstrijd A in schema) in een enkele wedstrijd –> 1 wedstrijd op 16 mei
  • De winnaar van Wedstrijd A en de nummers 3, 4 en 5 uit Poule A plaatsen zich voor de “kwartfinale” in een uit en thuis wedstrijd (wedstrijden B en C in schema) –> Uit en thuis wedstrijd op 20 en 22 mei
  • De nummers 1 en 2 van Poule A plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale in een best of three (wedstrijden D en E). Zij spelen tegen een van de winnaars van de kwartfinale –> Best of three op 27 mei en 3 juni (5 juni)
  • De winnaars van de halve finale plaatsen zich voor de finale (wedstrijd F) –> Best of three op 10 juni en 17 juni (19 juni)

Hovocubo staat momenteel op de tweede plaats en moet ervoor waken niet naar plaats drie weg te zakken voor het meest optimale traject in de nacompetitie. Uw steun is hierbij van groot belang!

Scheidsrechters vanavond zijn Ben de Jong, Rob Lenting en Erwin Moerbeek.

Wij hopen op uw komst en wensen vast een plezierige wedstrijd.

Klik hier voor de ticketshop!

Wedstrijdsponsor: WVHK Vastgoed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meer nieuws