Oude vorm komt langzaam terug

Bij vlagen sensationeel balbezit en zeer hoog tempo. Maar nog kan het beter. De energie in de ploeg komt terug en dat is voelbaar. Dave Stet nam plaats tussen de palen, Amir Molkârâi nog altijd in het gips en Youssef Makraou viel tijdens de warming up uit.

Faisel viert op karakteristieke wijze zijn vijfde competitiedoelpunt met zijn broer. FOTO FERRY HOKS

Direct na de aftrap hanteert Hovocubo een hoog tempo die amper door de Amsterdammers is bij te benen. Dit resulteert in twee vroege goals van Yoshua St. Juste en Zakaria Amrani. Uit een corner scoort Ilias Aynou de aansluitingstreffer waarna Faisel Mellah de voorsprong voor de roodhemden weer vergroot. En dat alles binnen vijf minuten. In de voorbeschouwing hadden we al voorspeld dat beide ploegen tot scoren zouden komen. Hovo laat dan het tempo weer een beetje zakken waardoor Lebo er weer een wedstrijd van kan maken. De laatste minuten voor rust en de eerste minuten na de rust zijn dan ook voor de ploeg van de jarige Calvin Blankendaal. Omar Tissoudali scoort in de 18de minuut de 3-2 en Soeremly Te Vrede de 3-3. Daarna geeft Hovocubo echt gas en is het Faisel Mellah die Hovo weer op voorsprong brengt. Wanneer Yoshua St. Juste de assist geeft op Kevin Tromp is het Omar Tissoudali die door de druk bezwijkt en de bal in eigen goal intikt. Amrani en Karim Mossaoui brengen de stand nog naar 7-3.

In de voorbeschouwing benoemden we al dat er met spanning naar de verrichtingen in Apeldoorn gekeken zou worden. Een terechte opmerking, want doordat Futsal Apeldoorn maar liefst met 8-2 van FC Marlène wist te winnen staan nu vier ploegen op gelijke hoogte met 15 punten uit zes wedstrijden: FC Eindhoven, Hovocubo, Futsal Apeldoorn en FC Marlène. Prachtige stand voor een spannend verloop van de landelijke competitie.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Winst met een punt van kritiek

Bron: Noordhollands Dagblad

Hovocubo doet goede zaken * Ploeg uit Hoorn maakt het zichzelf lastig

Kevin de Vries

Het is een opvallend feit, want ondanks de vele doelpunten heeft Hovocubo geen één speler die zich in de top van de topscorerslijst van de Eredivisie bevindt. Maar daarin schuilt ook de kracht van de landskampioen. Zo bleek ook tegen asv Lebo uit Amsterdam dat diverse spelers makkelijk een doelpunt kunnen maken. En dat resulteerde in een 7-3 overwinning. Wel werden er nog te veel fouten gemaakt. ,,Het is een uitslag waar je vooraf voor tekent. Maar echt heel tevreden mag je niet zijn. Zeker de uitvoering in de eerste helft was ondermaats”, aldus de kritische, maar realistische Hovocubo-aanvoerder Yoshua St. Juste.

Landskampioen Hovocubvo begon voortvarend aan het duel, door direct een hoog baltempo te realiseren. Hoewel dat niet meteen gepaard ging met grote kansen, zorgde het rondspelen van de bal er wel voor dat Lebo onder druk kwam te staan. Een schot van Faisel Mellah werd niet goed verwerkt door doelman Dylan de Haas, waarna St. Juste er als de kippen bij was om de score te openen. De omroeper van dienst had de naam van St. Juste nog amper uitgesproken, of hij kon de microfoon opnieuw aanzetten. Zakaria Amrani ontfutselde Ilias Aynaou de bal, om met een droge knal de score te verdubbelen. Maar er was andermaal geen tijd om de doelpuntenmaker op te schrijven. Zo volgde het Amsterdamse antwoord via de voeten van Aynaou, door bij de tweede paal binnen te tikken. ,,We maken nog te veel persoonlijke fouten. Ik dacht na de 2-0 dat we zouden doordrukken, maar uit het niets werd het weer spannend”, aldus St. Juste. Het lijkt er dan ook op of Hovocubo eerst wat tegenslag nodig heeft, om weer extra gas te geven. Want toen Mats Velseboer via een fraaie actie Faisel Mellah in stelling bracht en zo de marge weer werd vergroot, kwam Lebo toch weer terug in de wedstrijd.

Na rust kwamen de hoofdstedelingen zelfs langszij. Voor Hovocubo was dit het signaal om in de spiegel te kijken en te concluderen dat er echt een versnelling hoger gespeeld moest worden. En dat gebeurde. Via een eigen doelpunt, een schot van Mellah, een penalty en een 10-metertrap van Karim Mossaoui, liep de score op tot 7-3. Toch had de eindstand nog hoger kunnen zijn. Want omdat Velseboer en Mukthar Suleiman het houtwerk raakten, bleef het bij vier verschillende doelpuntenmakers. Al komen er waarschijnlijk nog duels aan waar er er nog meer doelpuntenmakers op het scorebord staan. Want in de breedte is Hovocubo gewoon enorm sterk. ,,We hebben inderdaad veel kwaliteit. We maken het ons zelf alleen moeilijk. We laten Lebo geloven in een goed resultaat en dat was niet nodig”, besluit St. Juste met een bescheiden glimlach.

Hovocubo-asv Lebo:7-3

3. St. Juste 1-0, 4. Amrani 2-0, 4. Aynaou 2-1, 17. Mellah 3-1, 19. Tissoudali, 21. Te Vrede 3-3, 26. Mellah 4-3, 31. e.d Tissoudali 5-3, 31. Amrani (pen) 6-3, 28. Mossaoui 7-3 (10-metertrap).

Hovocubo: Stet, Amrani, Mellah, St. Juste, Makraou, Velseboer, Tromp, Bouyouzan, Mossaoui, Suleiman.

asv Lebo: De Haas, Tissoudali, El Morabiti, Aynaou, Belhacen, Neil, Oulad Ben Youssef, Te Vrede.