Traditioneel de Derby met emotie

Wie herinnert zich niet de duels in het verleden? Tussen coaches als Sander van Dijk en Kenneth Goudmijn? of tussen keepers? Ronald van Leeuwen tegen Peter Rozenbeek? of tussen spelers? of Jeroen de Groot tegen Jeroen Kossen?

Hovocubo en FCM zijn twee verenigingen die met veel passie en respect voorelkaar de wedstrijden spelen op het scherpst van de snede. Velen hebben daarnaast een verleden bij beide clubs. De intensiteit van deze wedstrijden gaat automatisch omhoog wanneer beide selecties de vloer betreden. De spanning is voelbaar. Geen centimeter wordt prijs gegeven. Bij Hovocubo versus FC Marlene gelden hele andere sportwetten.

Hovocubo mist Dave Stet in verband met een in de championsleague opgelopen blessure. Noureddine Oulad Ben Youssef heeft vorige week als zijn eerste wedstrijdminuten kunnen maken en wordt door Sander van Dijk voorzichtig gebracht. Van Karim Mossaoui weten we dat hij nog een langere periode afwezig zal zijn. Verder is de selectie van Sander van Dijk gretig en compleet.  Bij de Heerhuwaarders is Jordy Cretier afgelopen weken aan de kant gebleven met een blessure. Voor de rest is de selectie van Jeroen de Groot fit.

Daar waar Hovocubo afgelopen seizoen een aantal belangrijke wisselingen heeft gehad in de teamsamenstelling is Marlene redelijk onveranderd en geeft het ruimte aan jonge spelers uit de eigen jeugd.

Hovocubo staat nog op een 100% puntenscore uit acht wedstrijden en voert de ranglijst aan. Gaat hiermee hand in hand met FC Eindhoven die ook zonder puntverlies door de eredivisie wandelt (maar twee wedstrijden minder speelde).

FC Marlene heeft 12 punten ook uit zes wedstrijden met zes verliespunten. Deze hebben ze bij asv Lebo en BE’79 achtergelaten. De zevende plek die de ranglijst aangeeft is dus nietszeggend. Lebo, Tigers, BE en Groene Ster hebben meer wedstrijden gespeeld.

Na deze wedstrijd hoopt Hovocubo dus de volle buit in Hoorn te houden. De spelers gaan er alles aan doen.

De arbiters zijn Jochem van Dijke, Jorn te Kloeze en de secretaris achter de tafel Erwin Moerbeek.

Kaarten kunnen online besteld worden bij onze ticketschop.

Na afloop van de wedstrijd wordt de derde helft in het Sportcafe gespeeld met muzikale omijsting van Henk Schulz. Dan wordt het avondje Hovo compleet gemaakt. Blijft u ook even hangen?

De wedstrijdsponsor is Gasseling Vastgoed Onderhoud.

 

meer nieuws