Al zijn Hoornse successen in een sportpenning

Yoshua St. Juste scoort de openingstreffer in de bekerfinale tegen FC Eindhoven

Vijf landstitels, vier keer Bekerwinnar, drie keer de Supercup en 64 caps met Oranje. Dat is het indrukwekkende palmares van Yoshua St. Juste. Één titel van ieder won hij bij FC Eindhoven. Maar zijn grootste successen toch wel bij Hovocubo. In 2014 kreeg hij de bronzen sportpenning van de stad Hoorn, in 2018 kreeg hij de zilveren penning van de stad Hoorn, in 2019 de gouden sportpenning van de stad Hoorn. Met het behalen van de landstitel, bekerwinst en de laatste 16 in de UEFA Futsal Championsleague kreeg Yoshua de Ere-sportpenning in 2022 van de stad Hoorn. Meer kun je niet krijgen, dus een mooi moment om de sportcarriere op een lager pitje te zetten.

De sportpenningen werden op vrijdag 30 september uitgereikt. Echter, Yoshua kon ivm privé omstandigheden deze niet uit hande van de wethouder ontvangen.

Hovocubo speelde op 16 oktober tegen Leekster Eagles en bestuurslid Marja van Dijk – als plaatsvervanging van de verhinderde wethouder Sport Dick Bennis – heeft deze penning aan Yoshua uitgereikt.

Yoshua is een parel voor het Nederladse zaalvoetbal geweest waar heel Nederland gedurende vele jaren van heeft kunnen genieten. Wij zijn ook dankbaar dat Yoshua deel heeft uitgemaakt (en nog steeds) van de Hovocubo familie. Hovocubaan-4-ever!

Bij Leekster Eagles, de club waar hij ooit begon, is hij nou zijn zaalvoetballoopbaan aan het afbouwen en kan hij zich meer richten op zijn familiaire, sociale en maatschappelijke leven.

Dank je wel Yoshua voor alles wat je betekend hebt!

Bestuur Hovocubo

meer nieuws