Vrouwen Hovo met de hakken over de sloot in Stiens.

In de eerste ronde van de landelijke beker moest het nieuwe vrouwenteam van Hovocubo het opnemen tegen de vrouwen van Avanti in het Friese Stiens.

Na het bezoekje van vorige week vrijdag aan Roosendaal zult U begrijpen dat de plaatselijke pomphouder geen klagen heeft.

Om overal op voorbereid te zijn ging er een flinke selectie mee de Afsluitdijk over met als gevolg dat de parkeermogelijkheden bij het mooie sportcentrum It Gryn al snel tot een minimum beperkt werden.

Hovo begon aan de wedstrijd met Mariel van de Geer in het doel en als veldspeelsters Sharon Verbiest, Suzanna Deckers, Bouchra Aitlhou en Melissa Janssen.

In de openingsfase bleek er behoorlijk wat spanning op de benen te zitten, het vinden van speelsters in de juiste shirts ging moeizaam en met een tegenstander die niet mee wilde voetballen maar loerde op een foutje oogde het vooral rommelig.

Dat foutje werd ook gemaakt, een onoplettendheid in de verdediging werd via een omweg afgestraft en na 4 minuten keek Hovo tegen een 1 – 0 achterstand aan.

Gelukkig was dat niet van lange duur, een prima onderschepping van Eke Wardenaar legde de zwakheden van de tegenstander in de omschakeling bloot, Eke mocht het halve veld oversteken en speelde op het juiste moment Bouchra aan die de keepster met een bekeken punter kansloos liet en de gelijkmaker liet aantekenen.

Hovo leek het spel naar zich toe te trekken toen Melissa een minuut later na een individuele actie de 1 – 2 op het bord schoot.

Niets bleek echter minder waar want weer een minuut later werd er op eigen helft niet sterk verdedigd en een duwfout van Suzanna kreeg de maximale maar zware straf van een penalty tegen die feilloos benut werd.

De primeur van de eerste gele kaart van het seizoen kwam dus ook op naam van Suzanna, iets wat de gokkers onder ons bij de wedkantoren een aardig bedrag had opgeleverd.

Halverwege de eerste helft liep het duidelijk niet zoals het trainersduo Rudy Monden en Roy Nieuwkoop had verwacht en/of gehoopt en dus was het tijd om uit een ander vaatje te tappen.

Dat “vaatje” droeg de naam Stephanie Buitendam, eigenlijk nog herstellende van een enkeloperatie maar mee voor “als het echt nodig is”.

Met haar kenmerkende drive leek ze het team over het dode punt heen te tillen, één van de mooiere aanvallen van de avond eindigde vanaf haar voet in het net.

Bouchra vond met een diepe pass op maat Melanie Snoeijink die beheerst controleerde en de bal neerlegde voor Stephanie die de 2 – 3.

Dat bleef ook de ruststand omdat Avanti het ondanks de achterstand nog niet nodig vond om zelf te voetballen.

In de rust bleek de belangstelling/nieuwsgierigheid groot, een eenzame vreemdeling gewapend met Ipad probeerde uit verschillende standen de speelsters van Hovo vast te leggen.

Veel wijzer werd hij in de tweede helft niet, al snel was er weer een moment van onachtzaamheid in de verdediging waardoor Avanti bijna zonder eigen inbreng weer op gelijke hoogte kwam.

Een stunt leek lange tijd in de maak, de kansen die we kregen gingen verloren, zelfs als dat bijna onmogelijk leek…

De beslissing om meer druk te zetten op de tegenstander leverde wel veel balbezit op maar tot kort voor tijd geen doelpunten zonder dat we tot echt grote mogelijkheden kwamen.

De tegenstander ging er steeds meer in geloven en kreeg het publiek mee maar in de laatste minuut was daar toch weer Melissa die de combinatie met Suzanna zocht en vond en vrij voor de keepster heerlijk raak punterde, 3 – 4.

De ontlading was groot, ondanks een meespelende keeper kwam de voorsprong en daarmee de overwinning èn de volgende ronde in het bekertoernooi niet meer in gevaar.

Het resultaat was weliswaar verdiend maar zwaar bevochten en volgende week zal er bij het begin van de competitie tegen titelkandidaat Drachtster Boys uit diverse andere vaatjes getapt moeten worden als we niet het deksel op de neus willen krijgen.

Gelukkig hebben we gisteravond wel alle spionnen het nodige zand in de ogen gestrooid…

Selectie Hovocubo: 1. Mariel van de Geer 4. Melanie Snoeijink 5. Eke Wardenaar 6. Suzanna Deckers 8. Stephanie Buitendam 9. Bouchra Aitlhou 11. Melissa Janssen 13. Sharon Verbiest 15. Sarah Grooteman

Reserves: 2. Jolanda Stam-Hart 12. Nanouk Groentjes 18. Rosanne Stam

Damesselectie Hovo

Bron: Noordhollands Dagblad

Prima seizoensstart voor dames van Hovocubo

Van onze verslaggever

,,Deze wed­strijd komt ei­gen­lijk iets te vroeg voor ons. We mis­sen vier speel­sters van­we­ge bles­su­res. We gaan er al­les aan doen, maar mak­ke­lijk wordt het niet”, zei Rudy Mon­den voor aan­vang van het be­ker­du­el tus­sen zijn da­mes van Ho­vo­cu­bo en het Frie­se Avan­ti.

Met een lo­ting te­gen de re­ge­rend be­ker­win­naar – ove­ri­gens uit­ko­mend in de hoofd­klas­se – had­den Mon­den en zijn speel­sters be­paald geen mak­kie. Toch werd er in Stiens ge­won­nen door de ere­di­vi­si­o­nist. ,,Pal voor tijd maak­te Me­lis­sa Jans­sen de win­nen­de. De ont­la­ding was enorm!’’

Avan­ti-Ho­vo­cu­bo 3-4

IMG_7383

Hovocubo dames winnen bekerwedstrijd

STIENS – De dames van Hovocubo moesten het afgelopen week zaalvoetballend opnemen in de bekerwedstrijd tegen Avanti. Dit is een hoofdklasser uit het Friese Stiens. De eerste serieuze wedstrijd voor de versgebakken eredivisionist, die ze wonnen met 3-4.

Bij de rust stond het 2-3, en Avanti vond het blijkbaar niet nodig om te voetballen ondanks die achterstand. Toch werd het gelijk en omdat de dames uit Hoorn wel meer balbezit hadden maar niet tot scoren kwamen, maakten het zichzelf moeilijk. De ontlading was dan ook groot toen de eindstand op de borden kwam, door een prachtig puntertje van Melissa Janssen. Vrijdag zal in de eerste competitiewedstrijd tegen het sterke Drachster Boys wel anders gespeeld moeten worden.