Vandaag moest onze C1 naar Sporthal De Oostwal in Sint Pancras waar Vrone C1 de tegenstander was. Daniël kon vandaag helaas niet aanwezig zijn. Na een pittige en duidelijke wedstrijd bespreking van trainer Appie waren de mannen er klaar voor. De afspraken waren weer duidelijk. Hovocubo C1 liet vanaf de 1e minuut zien waarvoor ze komen waren, de 3 punten en niets minder. De bal werd goed rond gespeeld en de tegenstander kon daar maar weinig grip op krijgen. Hovo creëerde kans op kans maar vonden de lat (Remco), paal (Liam) of een uitstekende keeper op hun weg. Schoten van Sem , Jordan en Joey gingen net naast of over. Het leek een kwestie van tijd dat de 1e goal zou gaan vallen. Naarmate de 1e helft vorderde kwamen er ook wat kansen voor Vrone maar Damian wist zijn  doel schoon te houden. Tot kort voor de rust Vrone toch de 1-0 wist te scoren. Even niet scherp achterin en de bal werd binnenkant paal achter de kansloze Damian geschoten. Een oude voetbalwet komt dan weer boven. Als je de kansen zelf niet maakt………….

Het was goed om te zien dat de mannen van Hovo de koppies niet lieten hangen maar gewoon nog een tandje bij schakelden. Het veldspel bleef prima en de duels werden nog feller aangegaan. De laatste paar minuten tot de rust bleef Hovo kansen krijgen op de gelijkmaker maar de bal wilde er niet in. In de rust gaf Appie wat kleine tips en de mannen gingen weer vliegend van start. Het duurde dan ook niet lang voordat de gelijkmaker viel, en hoe! Jordan maakte een prima aktie. Hij kwam vanaf de linkerkant naar binnen, ging tussen twee man door en schoot onhoudbaar hard in de verre kruising!! De 1-1 was een feit en de ban gebroken. Hovo bleef prima voetballen en de beloning kwam al snel. Remco pikte de bal op eigen helft op en kon rechtdoor naar de goal. Twee tegenstanders probeerden Remco nog te stoppen maar er was geen houden aan. Vanaf de rand van de cirkel haalde Remco vol uit. De bal ging snoeihard over de handen van de keeper onder de lat. De keeper heeft deze bal alleen maar gehoord maar beslist niet gezien. De verdiende voorsprong was een feit. De tegenstanders en het thuis publiek raakten wat geïrriteerd en probeerde de jonge scheidsrechter te beïnvloeden. In een aantal gevallen lukte dit ook en kregen wij dubieuze vrije trappen tegen. Gelukkig lieten onze jongens zich hierdoor niet uit het veld slaan. Wel werd Vrone hiermee een beetje in de wedstrijd gehouden. Gelukkig bleef Hovo achterin alert. Robbert die telkens op de juiste plek stond, Joey die de duels won, Jordan die als een echte aanvoerder de lijnen uitzette en Damian wist met een aantal prima reddingen zijn doel verder schoon te houden. Ook Sem, Enrique en Remco deden naast het aanvallende werk ook hun verdedigende werk zeer goed. Niemand die verzaakte.

Aan de andere kant bleef Hovo veel kansen creëren en uiteindelijk ook afronden. Binnen een minuut stond het scorebord van 1-2 op 1-4. Eerst was er een enorme pegel van Liam welke binnenkant paal binnen vloog en kort daarna een prima snel uitgespeelde aanval waarin Remco de goed meegelopen Joey wist te bereiken en die rondde doeltreffend af. Met nog 10 minuten te gaan een marge van 3 doelpunten. Het wedstrijdbeeld bleef onveranderd. Hovo bleef de bovenliggende partij. De tegenstander raakte steeds meer geïrriteerd en uitte dit door stiekeme tikjes uit te delen waar de scheidsrechter niets mee deed. Andersom wist hij veel al te fluiten als er niets aan de hand was. Het was goed om te zien dat Hovo zich hierdoor niet van de wijs liet brengen en zelfs een ondertal situatie zonder kleerscheuren doorkwam. Het slotakkoord was weer voor Hovo. Remco vond vanuit een corner de prima vrijgelopen Enrique die de keeper kansloos liet. Een goede en zeer verdiende 1-5 overwinning dus voor de mannen. Een mooie teamprestatie.

Volgende week, vrijdag 9 oktober speelt onze C1 een thuiswedstrijd tegen Stadgenoot HV Veerhuys C1. De wedstrijd is in sporthal De Opgang en begint om 19.00 uur.