Hovo B2 krijgt te weinig tegen Arch.b. Nieuweboer B1, 3-5.

Eerste thuiswedstrijd voor het seizoen spelen we in het voorprogramma van de topper in de Eredivisie tussen Hovocubo en ’t Knooppunt.  Tegenstander voor de B1 is Arch.b.Nieuweboer B1 dat 1 punt uit twee gespeelde wedstrijden heeft. Eerste paar minuten gaan gelijk op zonder dat er kansen zijn.  Eerste echte kans is na 7 minuten als een schot net naast het doel van keeper Stanley wordt geschoten. Daarna gaat het snel, eerst is er een snelle counter van de thuisploeg waarbij Evan tegen de keeper aan schiet waarna een tegencounter ontstaat die wel wordt benut, 0-1. Volgende kans is voor Robbie die de keeper tot hoekschop verwerkt. Aan de andere kant soleert een speler van Nieuweboer door de gehele Hovo defensie en scoort de 0-2. We krijgen een lesje in efficiency want we doen niet onder voor onze tegenstander. Kansen zijn er zeker ook aan Hovo zijde, Robbie, hard werkend, ziet opnieuw een schot door de keeper worden gekeerd. Zes minuten voor rust wordt het zelfs 0-3 en lijken we een kansloze wedstrijd tegemoet te gaan maar twee minuten later scoort Shem na en prachtige aanval via Thys en Ferry de 1-3. Voor rust nog schoten van Shem en Ferry om de spanning in de wedstrijd terug te brengen maar helaas voor de thuisploeg blijft het bij 1-3.

Na rust probeert Hovo natuurlijk snel te scoren en de eerste mogelijkheid is opnieuw voor Robbie die de keeper dwingt tot een redding via een hoekschop.  De hoop is er op een snelle 2-3 maar ja, dat gebeurt niet want aan de de andere kant is een counter die op de paal lijkt te eindigen maar is de rebound ook voor een Nieuweboer speler die simpel de 1-4  binnen weet te tikken.  Drie minuten later is het Shem, die even daarvoor met een geniale passeeractie heeft laten zien dat-ie warm is, die na een uitstekende pass van Robbie zijn 2e goal van de avond maakt en de achterstand terug brengt naar 2-4. De wedstrijd gaat op-en-neer en Hovo is zeker niet de mindere. Drie minuten na de 2-4 is het opnieuw Robbie die aan de basis van een goal staat en is het nu Evan die de spanning in de wedstrijd helemaal terug brengt door de 3-4 te scoren.  Twee minuten later krijgt een speler van Nieuweboer de gele kaart en mag twee minuten naar de kant. Dat betekent een numerieke meerderheid voor Hovo dat op jacht gaat naar de gelijkmaker. Nieuweboer beperkt zich tot 100 procent verdedigen en Hovo probeert het gaatje te vinden.  Ferry is er dichtbij met een schot waarna Kaj de rebound van dichtbij tegen de keeper aan schiet. Ook Shem (naast) en Ferry (over) zijn dichtbij de verdiende gelijkmaker. Nadat we weer vijf tegen vijf voetballen is het Nieuweboer die een grote kans krijgt maar die counter wordt uitstekend door keeper Stanley gered.  Een minuut later is ook Stanley kansloos na een prima aanval over verschillende schijven en is het 3-5. In het verdere verloop van de wedstrijden krijgt Hovo nog diverse mogelijkheden via Ferry, Tiesto, Robbie, Shem (2x) en Evan (2x) maar het blijft 3-5 en dat is wel een beetje zuur voor de ploeg van coach Robbin want net als in de eerdere wedstrijden zijn we niet de mindere maar aan het eind van de wedstrijd neemt de tegenstander de punten mee naar huis.

Volgende week nieuwe kans om van de “nul” af te komen want dan spelen we uit bij Dirkshorn, een ploeg die ook nog op nul punten staat.

Scoreverloop:

1. 0-1, 11 0-2, 19. 0-3, 21. 1-3 Shem (Ferry), rust, 27. 1-4, 30. 2-4 Shem (Robbie),  33. 3-4 Evan (Robbie), 39. 3-5