Positieve afsluiting jaar Hovocubo 2

Het jaar 2018 was geen goed jaar voor de reserves van de club. Degradatie naar de topklasse en geen goede start van het nieuwe seizoen met uitschakeling in het bekertoernooi en vele uitvallers in de oorspronkeleijke selectie. Het lukt coach Raoul polnaja echter om het team weer op het goede spoor te krijgen. Het is nog wel een wisselvallig seizoen. Met 15 punten uit 11 wedstrijden staat het team nu op een zesde plek. 12 punten achter koploper asv Lebo. Met de overwinning op de buren van zvv Zwaag start het goed voor de tweede periode.

De ambities voor tegensander Zwaag, met oud-hovocubaan Matthijs vd Bergh-Broerse aan het roer liggen een stukje lager. Goed meedoen is al heel mooi. Door de gedwongen mutaties (langdurige blessures en andere keuzes door gebrek aan ambitie) voelde coach Raoul de noodzaak om nieuw te gaan bouwen. En met hulp van talentvolle A-junioren lukt dat gestaag. Remco Hoogland, Jesper Hoogland en Damian Gooyers sloten aan tegen Zwaag. Deze mix met ervaren spelers als Richard Meijer en Isam el Bakkali gaat zorgen voor een mooie toekomst.

Zwaag had het vanavond heel lastig. Ook omdat de spelers die bij bij het vlaggenschip niet in de basis hebben gestaan de aansluiting vonden. Met hoog tempo was er sprake van een doelpuntrijk verloop. Veteranen als Dennis Brouwer en Stacey Majoor hadden er geen antwoord op en werd het uiteindelijk 11-4. Achter de schermen wordt gewerkt aan kwalitatieve aanvulling om om ervaring en talent in de beste balans te positioneren.

De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar is op 25 januari tegen De Ruif om 22.00 uur in Sporthal de Opgang.

Lees hier het verslag van Weeff

meer nieuws