Zelfde uitslag, ander gezicht

Vorige week won Hovocubo nipt met 4-3. Afgelopen vrijdag won Hovocubo weer nipt met 4-3. En toch een andere wedstrijd. Tegen Zeemacht speelde Hovo niet slecht, maar ook niet goed genoeg. Tegen Groene Ster speelde Hovocubo echt een goede pot, maar beloonde zichzelf niet in de afwerking. Uiteraard hebben we ook te maken met twee tegenstanders van verschillend kaliber waarbij Zeemacht vooral verdedigt en Groene Ster ook een goede pot speelde met aanvallend voetbal.

Al in de vierde minuut is het Mats Velseboer die met een verwoestend schot in de winkelhaak de 1-0 aantekent. Hovocubo weer veel aan de bal met goed positiespel maakte het Groene Ster erg moeilijk. Toch moest Dave Stet een aantal keer met de nodige Zeeuwse speldenprikjes in actie komen.  In minuut twaalf leidt Lahcen Bouyouzan zijn eigen doelpunt in in een één-twee met Velseboer. Hovo krijgt nog diverse kansen maar die willen er niet in. Met een twee nul voorsprong wordt dan halverwege de kleedkamer opgezocht.

In een scrum voorkomt Mourad Azzanagui dat Karim Mossaoui zichzelf voor het doel vrij kan spelen FOTO FERRY HOKS

In de tweede helft gaat Hovocubo weer gretig van start maar het blijft tot drie kwart wedstrijd nog doelpuntloos. Wanneer Kevin Tromp de volledige Zeeuwse verdediging en keeper weet te omzeilen maakt hij de knappe 3-0 en het lijkt of de wedstrijd definitief in het slot komt. Maar een overtreding van Faisel Mellah waar je geel voor kunt geven, betetekende het zijn tweede in deze wedstrijd en dus rood. Hovocubo leek de twee minuten in ondertal ongeschonden door te komen maar vlak voor het volbrengen van de straftijd kantelt het scoreverloop. Said Bouzambou wordt voor het doel van Dave Stet vrijgespeeld en scoort de 3-1. Hoewel Hovocubo op hoog niveau blijft spelen heeft het geen geluk in de afwerking en de ploeg uit Vlissingen werd zakelijker. Met een zuivere hattrick van topschutter Said Bouzambou komt Groene Ster langszij en wordt het in de laatste twee minuten ongemeen spannend. Een gelijk spel hing in de lucht maar toen Karim Mossaoui met nog dertien tellen op de klok wilde doorbreken wordt hij met een soort scrum tegengehouden waarop er een terechte 10-meter trap volgt – GS stond al op vijf fouten-. Na overleg besluit Mats Velseboer plaats achter de bal te nemen en de koele kikker weet de druk te negeren en de bal achter keeper Karim Ben Sallam te plaatsen. Evenals vorige week lijkt de overwinning weer met de hakken over de sloot, maar het vertoonde spel was overtuigender.

Hovocubo gaat nu weer herstellen van de inspanningen en gaat samen werken aan sportieve ontspanning.

Komende zaterdag 22 december is er een reunie georganiseerd voor alle Hovocubanen die sinds 1966 in de hoofdmacht van Hovocubo hebben gespeeld. Herinneringen zullen worden opgehaald en voor de liefhebbers wordt er ook even gevoetbald. Iedereen die ooit betrokken is geweest is van harte welkom. Vanaf 17.00 uur in sporthal Zwaag.

Zaterdag 30 december speelt Hovocubo het traditionele toernooi van Peter Koch: Handsome Eight toernooi in Alkmaar. Deelnemende ploegen naast Hovocubo zijn: Rotterdam Allstars, Mo Darri Stars, White Stones,Anderlecht en Tolhuizen. Start is om 12.00 uur en het duurt tot een uur of vijf. Dit toernooi vindt plaats in Sporthal de Hoornsche Vaart, Hertog Aalbregtweg 4 in Alkmaar.

Vrijdag 11 januari is de kwartfinale KNVB beker. Hovocubo ontvangt dan MSV Zeemacht uit Den Helder. Aftrap is om 20.30 uur in Sporthal De Opgang.

Selectie en staf van zvv Hovocubo wenst iedereen gezellige en fijne feestdagen!!

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Weeff

Lees hier het verslag van Eredivisie Zaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag van PZC.nl

Lees hier het verslag van Groene Ster

Een 8 voor te weinig effectief Hovocubo

Bron: Noordhollands Dagblad
Vincent Schot

HOORN * ,,Ik ben super tevreden, dus een dikke acht’’, zegt Hovocubo-trainer Sander van Dijk als hem wordt gevraagd zijn ploeg een rapportcijfer te geven voor de eerste seizoenshelft. Deze werd gisteravond in eigen huis afgesloten tegen Groene Ster Vlissingen: 4-3.

Hovocubo begon het seizoen met het winnen van de Supercup, maar werd vervolgens in Litouwen uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Dankzij de zege op Groene Ster Vlissingen staan de Hoornaars in de eredivisie stevig in de top-4, een positie die aan het einde van de rit recht geeft op het spelen van de play-offs om het landskampioenschap, en in het bekertoernooi werd de kwartfinale bereikt.

,,We moesten al vroeg pieken vanwege de Supercup en het Europese avontuur. Die eerste prijs wonnen we door FC Eindhoven te verslaan. In de Champions League hoopten we een ronde verder te komen. Dat is niet gelukt, maar we hebben daar zeker niet ondermaats gepresteerd. In de competitie weet je dat je het als kampioen extra zwaar krijgt omdat tegenstanders tegen jou altijd 110 procent geven. Tel daarbij op dat we Amir Molkarai al snel kwijtraakten met een blessure en Zakaria Amrani daar later bij kwam. En toch staan we op drie punten van de koploper. Vandaar dat ik dik tevreden ben.’’

Tegen Groene Ster boekte Hovocubo de negende overwinning van het seizoen. Hoewel het tempo grote delen van het duel aan de lage kant was, dicteerden de mannen van Van Dijk de wedstrijd volledig. Halverwege stond er al een dik verdiende 2-0 voorsprong (Velseboer stijf in het kruis en Bouyouzan intikker) op het scorebord. ,,Vorige week speelden we een draak van een wedstrijd tegen Zeemacht. Vandaag heb ik weer goed voetbal gezien. Tot de rode kaart van Faisel Mellah was er niets aan de hand, daarna lieten wij Groene Ster terugkomen in de wedstrijd.’’

De oefenmeester doelt ermee op twee fouten in balbezit van Kevin Tromp, die eerder wel de 3-0 maakte. Hoewel hier bij de 3-2 van Said Bouzambou nog een slechte verdedigende actie van Karim Mossaoui op volgde, was het de jongeling die de Zeeuwse counter inleidde door op de vijandelijke helft niet effectief genoeg te zijn.

Daarmee is voor Van Dijk direct het belangrijkste verbeterpunt voor 2019 benoemd. ,,Ons voetbal is heel goed. Dat zag je ook vanavond; toen we in ondertal kwamen te staan na die rode kaart hadden we nog steeds het meeste balbezit. Maar onze scherpte voor het doel is een probleem. We halen onvoldoende rendement uit onze kansen. Dat kostte ons de wedstrijden tegen FC Eindhoven en FC Marlène. Waren we daar scherper geweest dan hadden we nu geen derde gestaan, maar misschien wel bovenaan.’’

De komende weken kan Hovocubo rustig werken aan het killerinstinct. De competitie ligt stil tot 18 januari. Een week eerder bekeren de zaalvoetballers thuis tegen Zeemacht.

Hovocubo – Groene Ster 4-3

4. Velseboer 1-0, 12. Bouyouzan 2-0, 28. Tromp 3-0, 31. S. Bouzambou 3-1, 36. S. Bouzambou 3-2, 38. S. Bouzambou 3-3, 40. Velseboer (tienmeter) 4-3. Bijz. 30. rood: Mellah (Hovocubo/2 x geel)

Foto’s Ferry Hoks:

meer nieuws