Bliksem 5 – Hovocubo 2

Van te voren was het al een lastige puzzel om een compleet team op de been te krijgen. Door schorsingen en blessures bij het eerste, vakanties en blessures bij het tweede was het een beetje roeien met de riemen die we hadden. Ruben, Ali, Nick, Mick, Tom, Khalid en Nour-Eddine waren vanavond de brigade van Stracke Gragagedeuren.

Na 4 minuten keken we al tegen een 1-0 achterstand aan door wat foutjes achterin. Niet veel later viel de eerste speler geblesseerd uit . Nick had toch teveel last van zijn knie en dat was eigenlijk het begin van de ellende. Na 9 minuten maakte bliksem de 2-0 en kreeg Ruben helaas weer last van een kneuzing in zijn voet. Daarna ging het snel. Door slechte concentratie, verkeerde keuzes en zwakke passes kregen we na 8 minuten de 3-0 en na 9 minuten de 4-0 tegen. Met maar 1 wissel en een geblesseerde keeper is dat wel even flink schrikken.

Khalid wist na 17 minuten uit een bijna onmogelijke hoek de 4-1 te maken en het voelde gelijk wat dragelijker. Vlak voor de wissel werd het echter nog 5-1 en 6-1. Het idee om de hele tweede helft met een meevoetballende keeper te gaan spelen, kon ik echter ook snel laten varen. Nour-Eddine gaf aan ook niet verder te kunnen.

Met een geblesseerde keeper een geen enkele wissel meer over gingen we er voor om de schade zoveel mogelijk te beperken. Met nog 10 minuten te spelen was het echter Ali die op aangeven van Tom de 6-2 maakte. Even later zorgde Ali zelfs voor de 6-3. Er waren nog 2 minuten te spelen toen Khalid de 6-4 er in schoot. Het kon ineens nog. Helemaal toen Ali in de laatste minuut de 6-5 binnen schoot.  Aangezien er een blessure was geweest aan de kant van Bliksem dachten we dat er nog tijd was. De scheidsrechter dacht daar echter anders over.

Alles wat tegen kon zitten, zat ook tegen, maar wat een vechtlust heb ik vandaag gezien. Trots!

Hovocubo 2 – Sparta –> periode

Vandaag was de kans om de eerste periode te pakken met 2 doelpunten voor op Zwaag moest er dus gewonnen worden en het liefst nog met flinke cijfers ook. Jasper, Ruben, Ali, Daan, Tom, Mick, Khalid, Boyd, Nick en Kevin moesten het vandaag gaan doen.

De concentratie was er en dat merkten we gelijk na het eerste fluitsignaal. Ali scoorde al na 1 minuut spelen na een mooie pass van Nick. Nog geen minuut later was het al 2-0 door Mick die een pass met buitenkant links van Daan heerlijk in het kruis krulde. Het zou zomaar een makkelijke avond kunnen gaan worden.

Helaas gaat het niet altijd zoals je denkt. Met nog 3 minuten te spelen in de eerste helft kreeg Mick een discutabele gele kaart. En in de allerlaatste seconde wist Sparta nog van de man meer situatie gebruik te maken door de 2-1 binnen te schieten. In de laatste minuut was het echter weer aan de mannen van Stracke Garagedeuren  om de voorsprong uit te breiden. Mick schoot de 3-1 binnen op aangeven van Nick.

Na vier minuten gespeeld te hebben in de tweede helft was het echter Sparta dat de aansluitingstreffer liet noteren en werd het toch nog weer spannend. Er volgde een periode met veel kansen aan beide kanten, maar de bal werd niet tegen het net geschoten. Vlak voor tijd wist Nick Ali te vinden en die maakte de beslissing. Na de 4-2 met nog een paar minuten te spelen geloofde Sparta er niet echt meer in en konden we de wedstrijd gedisciplineerd uitspelen.

De 4-2 bleek voldoende, omdat Zwaag gelijkspeelde en we zo de eerste periode in de wacht hebben kunnen slepen. De eerste belangrijke stap naar promotie is gezet!

Zwaag – Hovocubo 2 –> De Derby

Al een aantal weken werd er uitgekeken naar de topper in de hoofdklasse A. Bij winst zouden we 6 punten los staan, bij verlies zou het afhankelijk zijn van het doelsaldo wie er bovenaan zou staan. De spanning was aanwezig zullen we maar zeggen.

Jasper, Ruben, Ali, Nick, Daan, Dennis, Mick, Every, Khalid en Tom moesten het voor Stracke Garagedeuren gaan doen. We begonnen zeer geconcentreerd en goed aan de wedstrijd en creëerden een aantal kansen. Zoals zo vaak ligt hij er dan ineens aan de andere kant in. En het was inderdaad na 5 minuten Zwaag dat de score opende. Niet veel later was het Every die de bal onderschepte en fraai de 1-1 maakte. Met nog 2 minuten te spelen in de eerste helft was het opnieuw Every die op aangeven van Tom de 1-2 binnen schoot. Dit was ook de stand aan het einde van de eerste helft.

Het was duidelijk dat we zeer aan elkaar gewaagd waren, maar voor het gevoel hadden we toch het betere van het spel. Na 6 minuten was het echter Zwaag dat het net weer wist te vinden en stonden we weer op gelijke hoogte. Toen kwam echter ons beste spel. 2 Minuten later maakte Daan op een assist van Mick de 2-3 en kregen we een hoop kansen op de 2-4. Helaas zorgde de paal, de lat en het voorhoofd van de keeper van Zwaag ervoor dat we niet de verdiende 2-4 maakten. Het werd zelfs 3-3 en de spanning werd nog meer voelbaar.

In de allerlaatste minuut werd het zelfs 4-3 door een van richting veranderd schot en kon ook de meevoetballende keeper het tij niet meer keren.

Met twee doelpunten voor staan we nog bovenaan en volgende week gaan we uitmaken wie de eerste periode mag pakken.