Gedisciplineerd spelend CFE wint topper

18-1-2013 (Bron: Clubfutsaleindhoven.nl, met dank voor de toestemming van het plaatsen!!)

Wedstrijdverslag CFE – Hovocubo (3-0)

Door met 3-0 te winnen van concurrent Hovocubo heeft CFE goede zaken gedaan in de strijd om een plaats in de play-offs. Met nog 7 wedstrijden te gaan, bedraagt de voorsprong op de nummer 5 (FCM) inmiddels al 15 punten en is het nu van belang om zo hoog mogelijk te eindigen om bij eventuele beslissingswedstrijden het thuisvoordeel te krijgen.

Spectaculair was het allemaal niet, maar wel uitermate boeiend. Coach Nieddu had zijn team goed geprepareerd voor dit duel. Normaliter speelt zijn team vol op de aanval, maakt het veel goals, maar krijgt het ook onnodige goals tegen. Ruimtes weggeven tegen Hovocubo is vragen om moeilijkheden, dus werd er gekozen voor een meer defensieve speelwijze.

Eerste Helft
Door de blessure van Saadouni beschikte Nieddu met Merlino slechts over één echte verdediger en moest hij een beroep doen op alle anderen om vanuit de organisatie te blijven spelen. Door deze speelwijze en uiteraard de klasse van Hovocubo speelde een groot deel van de wedstrijd zich af op de helft van CFE, maar kwam de meeste dreiging van de thuisploeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Hovocubo zien dat het een topploeg is. Technisch vaardig, veel herkenbare looplijnen en een goede wedstrijdmentaliteit kenmerkten de ploeg. CFE kwam al snel onder druk te staan. Pas na 5 minuten kroop CFE schoorvoetend uit haar schulp en had het door Karim Bali en een schot op de paal van Kenan Koseoglu zomaar op voorsprong kunnen komen. Dat gebeurde vooralsnog niet, maar CFE werd wel sterker. Achterin stond het met de uitblinkers Merlino en doelman Grimmelius als een huis en de aanvallers doken steeds vaker voor het vijandelijke doel op.

Halverwege de eerste helft kwam CFE op voorsprong. Bali speelde met een schitterende pass de inlopende Kantelberg vrij: 1-0. Nauwelijks twee minuten later stond het 2-0. Opnieuw was het Kantelberg die uit de rug van de tegenstander wegliep en de corner van El Ghannouti resoluut in een doelpunt omzette.

Hovo moest toen nog meer druk gaan zetten en dat had gevolg dat CFE steeds meer kansen kreeg. De paal en goed keeperswerk van Boon voorkwamen een vroegtijdige beslissing van deze wedstrijd.

Tweede Helft
Na de thee vergat CFE de wedstrijd op slot te gooien. Legio mogelijkheden werden onbenut gelaten en Hovocubo bleef daardoor in haar kansen geloven. Het moest risico’s nemen en kwam enkele malen in scoringspositie. In die fase had CFE moeite om de organisatie overeind te houden, mocht het doelman Grimmelius dankbaar zijn dat de marge van twee niet werd verkleind.

Vier minuten voor tijd bracht coach Van Dijk zijn vijfde veldspeler in het veld om nog iets te forceren. twee minuten lang mocht Hovocubo de bal rondspelen en wachtte CFE geduldig op het foutje dat zou gaan komen. Doelman Grimmelius speelde de volkomen vrijstaande El Ghannouti aan en deze wist wel raad met de geboden kans: 3-0.

Opnieuw heeft CFE laten zien dat het in topwedstrijden over een sterke mentaliteit beschikt. Spelen vanuit een goede organisatie, bereid zijn om alles te geven en wetende dat het over spelers beschikt die gemakkelijk scoren. Een teamprestatie van formaat.

Volgende week opnieuw een echte krachtmeting. In Amsterdam wacht AORC: door velen gezien als de grootste concurrent in de strijd om de landstitel. Overigens ontmoeten beide teams elkaar voor het eerst dit seizoen, maar gezien het feit dat beide teams meerdere spelers aan Oranje leveren, zijn er geen geheimen voor elkaar.

Houdt ons YouTube kanaal in de gaten voor beelden van de wedstrijden, exclusieve interviews met de spelers en mooie reportages! Vergeet ons ook niet te liken op Facebook en Twitter!