Goed Hovo vergeet volle winst mee te nemen

In de kille entourage van het Sporthal Meerrijk (De Hangaar) in Eindhoven speelde zich een wedstrijd plaats die verre van kil was.

Vanaf de aftrap bleek dat beide teams de wedstrijd open en offensief ingingen en er ontstonden al binnen enkele minuten kansen over en weer. En zo bleef het lange tijd, zowel Ronald van Leeuwen als de Eindhovense goalie Mike van Nieuwenhuizen draaiden overuren.  Karim Ajnane kwam vlak voor rust nog heel dicht bij de Hoornse voorsprong, maar zijn schot treft op een centimeter na geen doel. Ook aan de andere kant werd de paal geraakt en zo gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Het spel van Hovo voor rust was goed te noemen en na de rust werd het alleen maar nog beter. Ook de thuisploeg liet zien over voldoende kwaliteit te beschikken en al domineerde Hovocubo wel het spel was de kansen last van beide ploegen wel redelijk in evenwicht. Uiteindelijk was Eindhoven de gelukkige om als eerste de score te openen, na drie minuten rondde Ishak Belhaj een ingestudeerde corner af en stond Hovo 1-0 achter. Niet veel later is Mo Ajnane dicht bij de gelijkmaker, maar uiteindelijk is dat Issam el Bakkali die dat lukt. Hij zet zijn eigen aanval op en in een 1-2-combinatie met Karim Ajnane passeert hij de goalie van Jong Oranje. In de 28ste minuut passt Ronald een lage lange bal naar Issam, hij doorziet dat Appie achter hem staat en met een overstapje laat hij de bal rollen. Appie neemt de bal aan en draait fantastisch om zijn tegenstander heen die ervoor zorgt dat hij Hovocubo op een op dat moment verdiende voorsprong zet. Na de genomen aftrap in de balovername van Hovo is het Mo Ajnane die zijn broer Karim bediend en de 1-3 laat aantekenen.  ZVV Eindhoven blijft aandringen en creëert kansen en zo wordt het met nog vier minuten te spelen 2-3. Het spel ging in hoog tempo over en weer en ook Hovo krijgt de nodige kansen, Every Janzen die bijna met een halve omhaal slaagt, maar ook Appie die in de laatste minuut met een fantastische actie de paal raakt. Met nog een halve minuut op de klok zet ZVV Eindhoven de vijfde veldspeler in stelling en bij de eerste poging is het gelijk raak 3-3.

De teleurstelling bij de selectie was groot. Zo veel geven en zo goed spelen en dan toch de winst uit handen geven in de laatste minuut. Met betrekking tot de kansen was deze einduitslag in evenwicht als was de dominantie van Hovo en het gespeelde spel wel groter en beter. Hovo had op basis hiervan meer verdiend. ZVV Eindhoven is echter ook een goede ploeg en zij gaan het andere topploegen nog heel moeilijk maken. Voor Hovocubo eindigen we de eerste seizoenshelft met zes punten achter de nummer vier. Niet onoverbrugbaar, maar wel belangrijk om wedstrijden echt structureel te gaan winnen.

Volgende week wacht FC Marlene in De Opgang, laatste wedstrijd van het jaar en de eerste in de tweede competitie helft. Tegen Marlene was het de laatste wedstrijd van Amir Molkarai. Hem verwachten we in het nieuwe jaar terug om Hovocubo naar meer aan te voeren.

ZVV Eindhoven houdt landskampioen op remise

Bron: Eindhovens Dagblad

EINDHOVEN – De zaalvoetballers van ZVV Eindhoven snoepten regerend landskampioen Hovocubo twee punten af. Voor rust werd er in het aantrekkelijke duel niet gescoord. Ook na de pauze gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe.

Ishak Belhaj opende in de 23e minuut namens de debuterende Eindhovense formatie de score, 1-0. Daarna kwam de Hoorse formatie sterk opzetten. Binnen tien minuten stond er een 1-3 stand op het scorebord en leek de wedstrijd beslist. De thuisploeg toonde daarna karakter en kwam via treffers van Adnan Asbaa en Kamal El Hassani terug tot 3-3.

Weer duur puntenverlies

Bron: Noord Hollands Dagblad

Zaalvoetbal * Hovocubo heeft in de strijd om de bovenste vier plaatsen opnieuw duur puntenverlies geleden. Uit bij ZVV Eindhoven werd het in de slotfase 3-3, nadat de ploeg uit Hoorn nog wel met 1-3 voorstond.

“Dit is enorm balen. Zeker gezien de kansen die we gehad hebben. We begonnen matig maar na tien minuten namen wij het heft in handen en creëerden we enorm veel kansen”, sprak Hovocubo-trainer van Dijk.

“Het probleem was alleen dat we de wedstrijd niet eerder in het slot gooiden. Zo hadden we wel 1-7 kunnen voorstaan”, vervolgde de coach, die onder andere een inzet van Appie Attahiri binnekant paal zag verdwijnen.

En dus bleef de ploeg uit Eindhoven erin geloven in een goed resultaat. “De 2-3 viel uit een scrimmage. Wij werkten de bal niet goed weg, waarna het plots spannen werd. Vervolgens rossen zij in de laatste minuut de gelijkmaker binnen. Een afstandsschot die zo’n jongen ‘e’en keer in zijn hele leven maakt. Vanaf de zijkant zo in de kruising.”

Voor Hovocubo betekende de late gelijkmaker opnieuw puntverlies tegen een op papier eenvoudige tegenstander. “Het probleem van ons is het scoren. Je zag het tegen Veerhuys en Groene Ster. We maken het ons veel te moeilijk.”

Aanstaande zaterdag speelt Hovocubo een belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Marlène. een overwinning is voor de regerend landskampioen dan noodzakelijk om enigszins in het spoor te blijven van de top-4. Voor Van Dijk is het te hopen dat Dennis Selbach en KArim Ajnane op tijd fit zijn. Allebei haakten ze in het duel met ZVV Eindhoven voortijdig af met blessures.