(Bron: Noord Hollands Dagblad)

LZV Kuypers maakt het Hovocubo erg lastig

Geen opwarmertje

Door: Kevin de Vries

Zwaag – Met de met 5-3 gewonnen confrontatie tegen LZV Kuypers startte Hovocubo dit weekend met een serie  van drie prachtige, maar zware thuisaffiches, Want waar LZV Kuypers al het predicaat moeilijk kreeg, daar dragen de volgende tegenstanders de woorden moeilijker en moeilijkst.

De thuiswedstrijd tegen LZV Kuypers moest een soort van opwarmertje worden voor de aankomende wedstrijden tegen FCK de Hommel en het Belgische Futsal Châtelineau. Het werd echter een wedstrijd waarin  Hovocubo het nog flink heet onder de voeten kreeg. Zo wankelde de thuisploeg lange tijd, maar bleef het in de slotfase toch nog overeind.

De wedstrijd is vijf minuten oud als het publiek elkaar vragend aankijkt. Maar het is allemaal echt wat ze zien. LZV Kuypers staat 0-2 voor. De thuisploeg is slapende. “De start was ongelooflijk slap. Alsof we nog niet helemaal wakker waren”, sprak Rachid El Kaddouri na afloop. En hier viel geen speld tussen te krijgen. Het begin van de thuisploeg is namelijk dusdanig zwak, dat de bezoekers uit Lichtenvoorde diverse mogelijkheden creëren. Topscorer Adem Kocak blijkt een goed aanspeelpunt die zijn medespelers meerdere malen in stelling brengt. Hovocubo kan daar weinig tegenover zetten. De creativiteit is er even niet en ook het gebruikelijke snelle combinatiespel komt nauwelijks van de grond. Zie bijvoorbeeld het spel van Amir molkarai. Normaal één van de sterkhouders, maar in de eerste helft alleen opvallend door zijn oranje schoenen.

Een bekeken schot van Every Janzen brengt dan plots de spanning terug in de wedstrijd, waarna een paar minuten later de oplettende El Kaddouri voor een positieve meevaller zorgt.

Na de pauze speelt Hovocubo een stuk beter, maar de bezoekers blijven gevaarlijk. Steeds opnieuw komen ze er uit via de counter, waarbij Kocak zich ontpopt tot een ware kwelgeest. Maar dan is het woord aan Jeroen de Groot. De aanvoerder krijgt eindelijk een keer vat op Kocak en straft dit onmiddellijk af. Nadat Mo Darri vervolgens met een fraaie treffer de 2-4 op het scorebord zet, is de wedstrijd beslist.

LZV Kuypers blijkt een moeilijke tegenstander. En dan te bedenken dat het de aankomende weken alleen nog maar moeilijker en moeilijker wordt tegen FCK De Hommel en het Belgische Futsal Châtelineau. Wel kan Hovocubo zich dan beter profileren, volgens de sterk spelende Rachid El Kaddouri. “Tegen voetballende teams komt ons spel beter uit de verf. Dat worden twee fantastische wedstrijden.”

Hovocubo-LZV Kuypers 5-3 (2-2): `4 Y. Erdal 0-1, `4 Albayrak 0-2, `36 Janzen 1-2, `18 El Kaddouri 2-2, `29 De Groot 3-2, `37 Darri 4-2, `38 Kocak 4-3, `40 Darri 5-3

Hovocubo: Van Leeuwen, Choukair, St. juste, Molkarai, Darri, El Kaddouri, De groot, Janzen

LZV Kuypers: Kuijk, A. Erdal, Boughaleb, Y. erdal, Albayrak, Hulshorst, Kocak, Tighadouni, El Ajouri