Kwartfinale makkelijk gehaald

De verwachting was ook dat Hovocubo deze wedstrijd zou gaan winnen. Fermonia die een historisch verleden in de eredivisie heeft maar het altijd moeilijk tegen Hovocubo had, kreeg het vanavond ok heel lastig.

Met Ennes van Maasbommel in doel incasseerde de thuisploeg al in de vierde minuut het eerste tegendoelpunt van Hicham Aklalouch. En twee minuten later stondn beiden opnieuw tegen elkaar wat de 0-2 betekende. Hoewel Fermonia dapper streed en een kansloze missie speelden scoorden in de laatste minuut voor rust Ali Jakir en Jeremy Fermont voor de thuisploeg bij een stand van 0-5. Dat betekende dat de nul met de rust uit het scorebord was verdwenen. De machine van trainer/coach Sander van Dijk zorgde ervoor dat in de tweede helft voor Fermonia niets meer te halen was. Eindresultaat 2-11.

Hovocubo eenvoudig door naar laatste acht van bekertoernooi

Bron: Noordhollands Dagblad

Hovocubo heeft zaterdagavond zonder al teveel moeite de kwartfinale van het nationale bekertoernooi bereikt. In de achtste finale won de ploeg van trainer Sander van Dijk met ruime cijfers van Fermonia Boys: 2-11.

Fermonia Boys is bezig aan een goed seizoen. De Limburgers komen in competitieverband uit in de eerste divisie B. Hierin staat de ploeg halverwege het seizoen op de derde plek en doet met een achterstand van drie punten mee om de titel.

Tegen bekerhouder en landskampioen Hovocubo kon Fermonia Boys geen moment een vuist maken. Pas na vijf Hoornse treffers scoorde de thuisclub. Fermonia Boys zou daarna nog één keer scoren, Hovocubo deed dit nog zes keer. Aan Hoornse zijde was Hicham Aklalouch de meest productieve speler. In totaal was hij goed voor vier treffers. Iliass Bouzit maakte er drie.

In totaal plaatsten vijf clubs uit de eredivisie en drie uit de eerste divisie zich voor de kwartfinales. Naast Hovocubo maken ook FC Marlene, FC Eindhoven, VNS United, De Hommel, GZV/Watergras, ZVV Ede en JCK/Aiso nog kans op de beker.