2de fase goed gestart

Zonder Karim Mossaoui, Noureddine Oulad Ben Youssef en Oualid Tarifit die allen met wat blessures kampen is Hovocubo de tweede seizoenshelft in de kampioenspoule goed gestart.

In het verre Vlissingen moest het aantreden tegen Groene Ster. Een ploeg waar Hovocubo zowel hele moeilijke als ook hele makkelijke wedstrijden tegen heeft gespeeld. De wedstrijd van vanavond bleek achteraf van het kaliber makkelijk. Bouzit en Attahiri zorgden binnen twee minuten dat het al 0-2 stond. In de eesste helft scoorde Bouzit nog 3 maal. Hamza Zariouh en Mourad Azzanagui scoorden voor de thuisploeg en daarmee gingen de teams met een 2-5 ruststand naar de kleedkamer.

In de tweede helft waren Amghar, Aklalouch en Velseboer die voor de uiteindelijke 2-8 zorgden.

Doordat de wedstrijd tussen Tigers Roermond en FC Eindhoven niet doorging staat Hovocubo in de kampioenspoule nu aan kop. Volgende week in Roermond de zeer belangrijke pot tegen Tigers.

Lees hier het verslag van Hoorns Dagblad

Lees hier het verslag van NH Sport

Lees hier het verslag van Groene Ster

Lees hier het verslag van PZC

Hovocubo en Veerhuys hervatten seizoen met zege

Bron: Noordhollands Dagblad

 De eredivisie zaalvoetbal is vrijdagavond begonnen aan de tweede fase. Hovocubo jaagt hierin op prolongatie van de landstitel, Veerhuys moet een langer verblijf op het hoogste niveau veiligstellen.

Voor het eerste duel in de kampioenspoule reisde Hovocubo af naar Zeeland. In Vlissingen nam de ploeg van trainer Sander van Dijk het op tegen Groene Ster. Op papier zijn de Zeeuwen, die zich als achtste en laatste bij de bovenste helft van de eerste seizoenshelft schaarden, de zwakke broeder in de kampioenspoule.

In sporthal Baskenburg kende Hovocubo, als nummer twee van het reguliere seizoen met 16 punten begonnen aan de tweede fase, dan ook weinig tot geen problemen met de thuisclub. Halverwege stond het scorebord al op 2-5. Iliass Bouzit had hier met vier treffers een flink aandeel in. Na rust kwamen er nog drie treffers bij.

Veerhuys sloot de eerste seizoenshelft af als de nummer tien van de ranglijst. Van de onderste acht ploegen begon daarom alleen AGOVV (dat negende werd en daaraan 8 punten overhield) met meer punten aan de verliezerspoule. Voor Veerhuys stond de teller voor het duel met Texel’94 al op 7 punten.

Tegen de eilanders sprokkelde de ploeg van trainer Najib Taki de eerste drie punten van de tweede seizoenshelft. In de eigen Vredehof stond het halverwege 2-1 en uiteindelijk werd er met 3-1 gewonnen. Thijs Nugter tekende voor twee van de Hoornse treffers.

Omdat AGOVV vrijdagavond niet in actie kwam, gaat Veerhuys met 10 punten voorlopig aan de leiding.

Groene Ster-Hovocubo 2-8.

Doelpunten Hovocubo: Bouzit 4, Attahiri, Amghar, Aklalouch, Velseboer.

Veerhuys-Texel’94 3-1.

Doelpunten Veerhuys: Nugter 2, Van der Laan.

 

meer nieuws