De eerste stap is gezet

Winnen in Heerhugowaard was een must om een goed uitzicht op de finale te krijgen. Dit gold voor beide ploegen.

Marlene tot op het bot gemotiveerd om explossief uit de startblokken te komen. Doen achter de schermen er ook alles aan om Stefan Dol in afwachting van zijn uiteindelijke straf zo lang mogelijk spelgerechtigd te houden. Stefan Dol die een overtreding maakte tegen FC Eindhoven waar hij vijf wedstrijden uitsluiting kreeg. Maar de zaak ligt nu opnieuw bij tuchtzaken en dat maakt dat er twee complete selecties op de vloer stonden.

Het vermoeden werd bewaarheid: De thuisploeg ging explossief en zeer offensief van start. Maar Hovocubo was wakker en kon het gevaar in de eerste kwart van de wedstrijd onschadelijk maken. Een belangrijke rol voor Dave Stet moet ook zeker benoemd worden. Naar mate de wedstrijd vorderde groeide Hovo verder in de wedstrijd en na de 0-1 van Soufian Charraoui was de offensieve kanteling daar. Barry de Wit toonde ook een hele goede keeper te zijn, maar kon niet voorkomen dat Faisal Mellah en een inzet van Abdessamad Attahiri via Kevin van Londen naar 0-3 uitloopt. Pal voor rust zorgt Mo Darri dat Marlene niet met een 0 de kleedkamer in hoefde om te rusten.

In de tweede helft was Marlene genoodzaakt om meer risico’s te nemen en groter te spelen. Ook in de laatste fase waarin met een vijfde veldspeler wordt gespeeld. Eerst Mo Darri in het keepeshirt, later de switch naar Martin van Eeuwijk. Soufian Charraoui en Iliass Bouzit (voor open doel) profiteren van de risico’s. En ook weer in de laatste minuut kon Marlene de eer redden met een treffer van Martin van Eeuwijk.

2-5 lijkt grote uitslag, maar geeft zeker niet de verhoudig weer. Twee ploegen hebben gestreden en Hovocubo heeft de eerste set gewonnen.

Op vrijdag 3 juni kan Hovocubo de klus afmaken of kan Marlene een derde wedstrijd afdwingen. De aftrap is om 20.00 uur in Sporthal de Opgang

Lees hier het verslag van NH Sport

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

’Wij verliezen niet twee keer van FC Marlène’

Bron: Noordhollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

Hovocubo zet eerste stap richting finale om de landstitel

De Noord-Hollandse burenruzie in de halve finale van de play-offs is een herhaling van de laatst gespeelde finale in de eredivisie. Voor die eindstrijd moeten we wel even terug in de tijd. Tot 2019 zelfs want de afgelopen twee seizoenen werd de eredivisie door het coronavirus vroegtijdig afgebroken en werd er dus ook geen kampioen gekroond.

Drie jaar na dato zou FC Marlène Hovocubo dolgraag aflossen als de laatste kampioen in de zaalvoetbalannalen, maar de cijfers spreken niet in het voordeel van de ploeg van trainer Jeroen de Groot. Voorafgaand aan de wedstrijd in De Waardergolf in Heerhugowaard sloeg de balans immers door in het voordeel van Hovocubo. De ploeg uit Hoorn verloor van FC Marlène in de eerste ontmoeting van dit seizoen, maar daarna trok het drie keer aan het langste eind: in het bekertoernooi en twee keer in de competitie.

Die wetenschap zorgde niet voor knikkende knietjes bij FC Marlène want in de beginfase kreeg de thuisclub de beste kansen. Hovocubo was alleen zorgvuldiger in de afwerking. Dave Stet had al een inzet van Mo Darri gekeerd en hij zag Amir Molkarai voor zijn goal langs schieten toen het nog wachten was op de eerste kans van zijn ploeg. Maar toen die zich eenmaal aandiende was het ook direct raak. Soufian Charraoui draaide handig weg bij Younes Daari en passeerde doelman Barry de Wit.

Na de 0-1 leek Hovocubo de eerste wedstrijd van de best-of-three nog voor rust te beslissen. Niet alleen nam het de regie over de wedstrijd over, het scoorde ook nog eens twee keer. Eerst deed Faisel Mellah dit en met nog een kleine vier minuten op de klok werd het via een eigen doelpunt van Kevin van Londen 0-3.

Mo Darri zorgde er met de 1-3 vlak voor tijd voor dat FC Marlène na rust nog iets had om voor te spelen. Dat deed de thuisclub ook, maar de échte overtuiging ontbrak. Ook toen het eenmaal met een meevoetballende keeper speelde, waren het vooral afstandschoten waarmee Stet werd getest. Alleen Martin van Eeuwijk had er succes mee, maar toen had Hovocubo de veilige haven al lang en breed bereikt.

Volgende week vrijdag zijn het de tribunes van sporthal De Opgang in Zwaag die vol zullen lopen voor de tweede wedstrijd. Hovocubo kan de finaleplaats daar veilig stellen.

,,Of FC Marlène twee keer van ons kan winnen?’’, herhaalt trainer Sander van Dijk de vraag. Hij hoeft er niet lang over na te denken: ,,Nee.’’ Opmerkelijk genoeg durft hij niet te zeggen dat zijn ploeg dus zojuist de finale heeft bereikt. ,,Maar als je hier wint, dan mag je thuis niet twee keer verliezen’’, kiest hij een iets andere bewoording om hetzelfde te zeggen.

Mocht Hovocubo de finale vrijdag nog niet bereiken dan is zondag 5 juni de beslissingswedstrijd.

zaalvoetbal eredivisie

FC Marlène – Hovocubo 2-5

6. Charraoui 0-1, 16. Mellah 0-2, 17. Van Londen e.d. 0-3, 19. Darri 1-3, 33. Charraoui 1-4, 37. Bouzit 1-5, 39. Van Eeuwijk 2-5.

Marlène is weer terug bij af

We hadden echt het vertrouwen en de koppen stonden de goede kant op, maar ik had niet het idee dat we de wedstrijd nog konden kantelen

 Met een schijnbeweging op rechts zette Marlène-speler Younes Daari z’n directe tegenstander te kijk. Alle ruimte had hij voor zich. Hup, op het doel af, uithalen en hopen op een goal. Amir Molkarai kwam net te kort om de geblokkeerde inzet van Daari alsnog tot een goal te promoveren.

Toen het gevaar geweken was, betekende dat voor Hovocubo direct omschakelen. Ineens stonden drie Hovocubanen tegen één van Marlène. De bezoekers kregen vrij spel. Voor Faissal Mellah was het een koud kunstje om die overtalsituatie te benutten.

Het was een 0-2 die aankwam als een mokerslag. Marlène, dat door eerdere ervaringen dit seizoen weet hoe belangrijk het is om het achterin dicht te houden, gaf niet thuis. Het houden van de nul tegen het stugge Be’79 van vorige week werd als een prestatie van formaat gezien. Nu hing al na zeventien minuten de tweede treffer in de touwen. Vlak daarna betekende de eigen goal van Kevin van Londen zelfs de 0-3.

De gemiste kans, met als gevolg de counter van Hovocubo, was een van de voorbeelden die illustreerde waar het fout ging. ,,We spelen het op sommige momenten zo goed uit, dan sta je automatisch met wat meer mensen voor de bal”, legde trainer Jeroen de Groot uit. ,,Het enige wat je dan moet doen is het afmaken. Juist dát hebben we niet gedaan.”

Het was ook niet dat Marlène niets tegen het effectieve en sterkere Hovocubo in kon brengen. Er waren gerust kansen. Via Daari bijvoorbeeld, maar ook via Attaibi. Stefan Dol legde de bal handig achter zich neer in de loop van Attaibi, die schoot maar keeper Dave Stet op zijn weg vond. Een minuut later stuitte de Amsterdammer opnieuw op Stet, maar was de rebound een prooi voor Mo Darri: 1-3.

Dat gaf hoop voor het tweede bedrijf. Daarin nam Hovocubo eigenlijk meteen het heft in handen met schoten van Ilias Bouzit, Soufian Charraoui (op de lat) en Appie Attahiri, die stuitte op de uitblinkende keeper Barry de Wit. Pas daarna kon Marlène het initiatief overnemen: een schot van Daari belandde op de paal, een vrije schietkans van Jordy Cretier ging ruim naast en Cretier schoot een vrije trap op de lat.

Tja: een momentje van onoplettendheid en daar was dan toch weer Charraoui. Uit een counter had hij alleen Attaibi nog bij zich. Met 44 goals was hij de vice-topscorer van het reguliere eredivisieseizoen. Charraoui kreeg alle ruimte om vrij en snoeihard uit te halen: 1-4.

Marlène koos ervoor om risico te nemen met een meevoetballende keeper. Bouzit, met een verleden in Heerhugowaard, peerde van eigen helft de 1-5 in een leeg doel. De 2-5 van de meevoetballende keeper Martin van Eeuwijk, een afstandsschot, kwam twee minuten voor tijd te laat om het spannend te maken.

,,We waren in de eerste helft niet per se minder dan Hovo”, stelt De Groot. ,,De tweede helft was wat tammer. Het was het steeds net niet. We hadden echt het vertrouwen en de koppen stonden vooraf de goede kant op, maar ik heb niet het idee gehad dat we de wedstrijd nog konden kantelen.”

Marlène en Hovo staan vrijdag weer tegenover elkaar in de tweede halve finale van de playoffs.

zaalvoetbal eredivsie playoffs halve finale FC Marlène – Hovocubo 2-5

Scoreverloop: 6. Charraoui 0-1, 16. Mellah 0-2, 17. Van Londen e.d. 0-3, 19. Darri 1-3, 33. Charraoui 1-4, 37. Bouzit 1-5, 39. Van Eeuwijk 2-5.

meer nieuws