Nieuw vuur voor maatschappelijke projecten

Zo’n vijf zes jaar geleden had Hovocubo een goed plan om maatschappelijk verantwoord de club te bedrijven. Samenwerking met scholen, clinics, kidsclub…. Het was er allemaal. Door allerlei ontwikkelingen is dit de laatste jaren op een laag pitje gekomen, maar met de komst van Hovocubo supporter in hart en nieren Denise Gooyers wordt er nieuw leven in geblazen. Als coordinator Maatschappelijke projecten gaat zij bij de club aan de slag. Een gesprek met Denise over haar ervaringen en ideeen werkt erg inspirerend. Zij stelt zich aan u zelf voor:

Even voorstellen:

Denise heeft er ontzettend veel zin in om de kennis en ervaring die ik bij Ajax heb opgedaan nu toe te kunnen passen bij Hovocubo.

Mijn naam is Denise Gooyers en ik ben 20 jaar oud. Komend seizoen zal ik de coördinatie van maatschappelijke projecten bij Hovocubo op mij nemen. Inmiddels werk ik al bijna zeven jaar bij veldvoetbalclub V.V. De Blokkers, waar ik zelf ook gevoetbald heb. In september start ik aan het laatste jaar van mijn opleiding Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool van Amsterdam.

Tijdens het afgelopen schooljaar heb ik een half jaar stage gelopen bij AFC Ajax op de afdeling Foundation CSR. De Ajax Foundation organiseert projecten rond de thema’s sport & gezondheid, educatie en sociale integratie voor kansarme jongeren onder de 19 jaar in (groot) Amsterdam en Kaapstad. Dit zijn projecten voor jongeren in achterstandswijken, sportieve evenementen voor kinderen met een beperking en wensen worden vervuld voor jongeren met een (chronische) ziekte. Gedurende mijn stage verzorgde en coördineerde ik bijzondere wensen (zoals speciale rondleidingen en trainingsbezoeken), ondersteunde ik bij de organisatie van het Ajax Gala, de Charity Matchday en de Friends Cup, en was ik projectmanager van de Life Skills en Clinics.

Ik ben bij Hovocubo terecht gekomen doordat mijn broertje Damian hier als D-pupil is gaan keepen. Omdat ik het spelletje erg leuk vond om naar te kijken, ging ik regelmatig bij het eerste kijken. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en ben ik trouwe supporter van zowel het eerste als het team van Damian.

Achter de schermen zijn wij al druk bezig met het uitwerken van alle ideeën voor het komende seizoen. Ik heb er heel veel zin in om de kennis en ervaring die ik bij Ajax heb opgedaan nu toe te kunnen passen bij Hovocubo.

Denise Gooyers

Het bestuur van Hovocubo heeft ontzettend veel vertrouwen in de inzet van Denise en wij wensen haar ook enorm veel plezier en succes in het ontplooien van de activiteiten

Hieronder een weergave van onze maatschappelijke activiteiten een aantal jaar geleden in Onder Hovo’s paraplu

meer nieuws