Jeugdopleiding heeft nieuwe structuur en organisatie

Op de headerfoto Rolf Frese in het midden naast voorzitter Winfred Wester en voormalig Jeugdcoordinator Arie Gooyers

Achter de schermen is Hovocubo hard bezig een nieuwe en nu echt goede structuur voor de jeugdopleiding neer te zetten. Ondanks het feit dat in de afgelopen jaren weeldegelijk jeugdtalenten uit eigen school de selectie hebben bereikt, zijn we niet tevreden geweest over de eigen opleiding in de laatste paar jaar. Vorig seizoen hebben we stilletjes aan een nieuw plan gewerkt en in de vorm van een pilot zijn we nu tot een eerste prestatieve jeugdselectie gekomen nieuwe stijl. Onder leiding van onze nieuwe Hoofd jeugdopleidingen Rudi Fine en Manager jeugdopleiding Rolf Frese gaan we de komende jaren werken aan verbetering van talentontwikkeling. Hierin zullen we externe samenwerkingen aangaan. Later meer over onze nieuwe jeugdopleiding.

Terwijl Rudi Fine zich bezig gaat houden met de voetbalinhoudelijke kant van onze nieuwe opleiding gaat Rolf Frese als manager van de opleiding zich bezig houden met externe contacten, creëren van de noodzakelijke randvoorwaarden en het proces bewaken. Wij zullen beide heren aan u voorstellen, vandaag is het de beurt aan de nieuwe manager opleidingen Rolf Frese

Even Voorstellen:

Rolf Frese een succesvol verleden met vertegenwoordigende jeugdteams eindelijk aan de slag voor Hovocubo

Mijn naam is Rolf Frese. Ik ben 56 jaar oud en dit jaar 30 jaar gelukkig getrouwd met Inge. Wij hebben één zoon en schoondochter en één kleinkind van twee jaar waar we heel gelukkig mee zijn. Komend seizoen zal ik de functie van manager jeugdopleiding invullen wat zal inhouden dat ik mij vooral met de externe contacten ga bezighouden. En ik zal regelmatig in overleg zijn met de Hoofd jeugdopleidingen Rudi Fine en het bestuur van Hovocubo.

Veel mensen zullen mij wel kennen vanuit mijn eigen zaalvoetbalverleden. Ik voetbalde in de eerste teams van J&P Sport en later van de Landbouw in Hoogkarspel. Ook heb ik wat sporen achter gelaten met het coachen. Dat begon met de toenmalige Westfriese- en Noordhollandse C-junioren selecties. Daarmee werden we twee keer kampioen van Noordholland en drie keer achter elkaar kampioen van Nederland. Ook toen hadden we in Westfriesland een zeer talentvolle jeugd. Grootste tegenstander was destijds altijd Amsterdam.

Ik heb ook nog de eerste teams van de Landbouw en het Gouden Hoofd uit Blokker gecoacht. Met het Gouden Hoofd werden we in de Hoofdklasse vierde, wonnen we de KNVB-beker van Noord-Holland en de Supercup. De Supercup was een wedstrijd tussen de kampioen van de hoofdklasse en de bekerkampioen.

Ondanks dat ik bij andere clubs actief was had Hovocubo altijd een speciale plek in mijn hart. Samen met mijn vader zat ik vroeger altijd op de tribune om naar Hovocubo te kijken en ze aan te moedigen. Hovocubo straalde in mijn ogen altijd professionalisme uit maar blijft toch een soort familieclub. Toen mij gevraagd werd of ik ook onderdeel wilde uitmaken van Hovocubo om mee te helpen met het opzetten van jeugdopleidingsteams, en ik had daar op dat moment ook de tijd voor, heb ik natuurlijk toegestemd. Ik vind het heerlijk werken op het  hoogste niveau en probeer mij in te zetten waar mogelijk is.

Je doet iets goed of je doet het niet. Zo zit ik in elkaar.

Rolf, je bent al een tijdje achter de schermen bezig maar nu voor het eerst treden we met dit project naar buiten toe. Wij wensen ook jou enorm veel succes en plezier bij Hovocubo.

meer nieuws