Woensdag 27 maart 2013, Dag 3:

Vandaag was de eerste wedstrijddag tegen Wit-Rusland. Het kwalificatie-toernooi beginnen met 3 punten is ideaal natuurlijk. Maar iedereen wist dat het een stugge tegenstander zou zijn.
Wanneer we in de sporthal aankomen is Tsjechië al bezig tegen Georgie, we kijken een stuk van de wedstrijd en zien dat de Georgie ook een goede fysieke ploeg is, desondanks wint Tsjechië met 4-1 dankzij meer kwaliteit.
De sfeer is ontspannen in de kleedkamer en met een gezonde spanning is iedereen gefocused tijdens de warming up.
Als we eenmaal het veld oplopen onder luid applaus van het publiek en de Wilhelmus horen, weetje dat het er echt om gaat.
Als de aftrap genomen is, is alle spanning weg. We komen vroeg in de wedstrijd op voorsprong 1-0 door Samir Makhouki na een goede aanval. In de 2e helft komen de Wit-Russen op 1-1 terwijl ons 4tal van Hovo erop staat, 1 minuut later maken we de 2-1 na een heerlijk ingestudeerde corner die eindigt bij Jeroen.
Laatste minuten zijn billenknijpen omdat ze met meevoetballend keeper spelen, maar Pieter staat keihard te keepen. We winnen de wedstrijd omdat iedereen met z’n hart gespeeld heeft vandaag! Paar uurtjes genieten van de overwinning en morgen weer focus op de volgende missie. Welterusten en tot morgen.