Scheenbeschermers van Carbon

Met ingang van het nieuwe seizoen dienen alle zaalvoetballers in zowel de A- als ook de B-categorie scheenbeschermers te dragen. De selectie is inmiddels voorzien van de ijzersterke scheenbeschermers van carbon van firma Calsovo.

De speciaal ontworpen scheenbeschermer is gemaakt van 100% carbon fiber. Deze geeft je maar liefst 22 keer meer bescherming dan de reguliere plastic scheenbeschermers! Deze komen met onze eigen ontworpen sleeve, zo ontworpen dat je scheenbeschermer niet meer beweegt. Underwraps of andere rare tapes onder jouw voetbalsokken zijn daarmee verleden tijd.

Mike Zwijnenburg en Mike Winterkamp zijn samen CALSOVO gestart. Het begon allemaal in 2016 toen Mike Zwijnenburg zijn kuitbeen op twee plaatsen brak na een horrortackle. De tackle was geplaatst direct op het kuitbeen en de scheenbeschermer was in tweeën gebroken net zoals Mike zijn kuitbeen. Drie jaar later kwamen dan ook pas de eerste gedachtes om een sterkere, lichtere en meer duurzame scheenbeschermer te ontwikkelen.

Het begon allemaal in december 2019. Rond die tijd kwamen de eerste ideeën om iets sterkers te ontwikkelen dan de normale scheenbeschermer. Met hoofddoel een sterkere en onbreekbare scheenbeschermer. Want als iets sterk genoeg is, breek het niet. tenminste dat zou niet moeten, toch?

En toen kwamen uit bij carbon fiber. Een duurzaam en licht materiaal dat maar liefst 22 keer sterker is dan plastic wanneer het samengedrukt is. Maar was het ook mogelijk om hiervan een scheenbeschermer te maken, hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt bij de formule 1 autos.

Na enige tijd zoeken kwamen ze bij de juiste ontwikkelaars uit die het tweetal kon helpen met het creëren van de ultieme scheenbeschermer. Na veel testen en verschillende prototypes hadden ze eindelijk de ultieme scheenbeschermer ontwikkeld van carbon fiber! De Calsovo scheenbeschermer.

Lees meer op https://calsovo.com/nl/

meer nieuws