Hovocubo haalt de échte tegenstand van ver weg

 De aanloop van Hovocubo naar een nieuw seizoen eredivisie zaalvoetbal verliep dit jaar niet volgens de geijkte weg. Natuurlijk zaten ze er weer tussen, de potjes tegen de mindere goden, waarin de score lekker oploopt. Die zijn goed om op gang te komen, voor de sfeer in de ploeg en voor het vertrouwen van de spelers. Maar om te kijken waar de ploeg echt staat, werd de tegenstand van ver weg gehaald.

Zaalvoetballers in slotfase naast de Franse kampioen

Een week na het oefenduel met Mouvaux Lille (4-5) was er daarom voor het slotstuk van de voorbereiding weer een ploeg uit Frankrijk uitgenodigd in sporthal De Opgang. Was Lille de nummer twee van de hoogste Franse zaalvoetbalklasse, ACCS Asnères Villeneuve 92 liet zich vorig seizoen kronen tot landskampioen.

,,Wij willen als team een bepaald niveau halen’’, vertelt trainer Sander van Dijk als het oefenduel zaterdag na een heerlijke ontknoping, met daarin twee Hoornse treffers in de laatste minuut, is geëindigd in 5-5. ,,En natuurlijk hebben we ook geoefend tegen Leekster Eagles, Volendam, AGOVV en Lebo, maar, zonder die clubs tekort te doen, het is moeilijk om in eigen land de tegenstand te vinden die daarvoor nodig is.’’

Het klinkt hooghartig, het is het allerminst. Hovocubo is in eigen land al jaren de toonaangevende club. Het publiek in Hoorn wordt verwend met zaalvoetbal gespeeld door sterke selecties, maar zo’n goede spelersgroep als dit seizoen had de club nog niet eerder. De selectie waarmee Oranje straks gaat spelen op het EK in eigen land is nog niet bekend, maar grote kans dat bondscoach Max Tjaden kiest voor zeven Hovocubanen.

Dat Hovocubo dit seizoen favoriet is om in eigen land alle prijzen te winnen staat als een paal boven water. Maar de club hoopt nu eindelijk eens te doen waarin het nog niet eerder slaagde: verder doordringen in de Champions League. ,,Natuurlijk bereiden we ons met deze oefenduels voor op de eredivisie, maar zeker ook op de Europese wedstrijden die we straks weer spelen’’, zegt Van Dijk. ,,Daarvoor leren we in deze wedstrijden meer dan in de andere wedstrijden die we deze voorbereiding speelden.’’

De wedstrijd tegen de ploeg uit Parijs zit er net op, maar de trainer kan al wel conclusies trekken. ,,ACCS is een ploeg van het niveau waarmee we in de Champions League te maken krijgen. Lille ook, die vond ik zelfs beter. Welke les ik uit deze twee wedstrijden trek? Nou, in ieder geval dat we worden afgestraft op rendement. Wij voetballen naar goede kansen, maar scoren te weinig. En we moeten scherper zijn bij standaardsituaties. Dat was vandaag ook weer te zien toen we uit een corner een goal tegen kregen.’’

Van Dijk doelt op de 2-3 van de Braziliaan William da Silva. ACCS liep daarna weg tot 2-5. Dat Hovocubo tegen de sterke Franse formatie in de slotfase nog wist terug te komen tot 5-5 is hoopgevend voor de goede prestatie in Europa waar de club zo naar hunkert.

Hovocubo – ACCS 5-5

2. St Juste 1-0, 10. Charraoui 2-0, 11. Toure 2-1, 16. Mouhoudine 2-2, 17. Da Silva 2-3, 22. Belhidi 2-4, 24. Chino 2-5, 34. Velseboer 3-5, 40. Mossaoui 4-5, 40. Mossaoui 5-5.

meer nieuws