C2 verliest topper tegen Dijkhuis C1

Een topper staat op het programma, de nummer 1, Dijkhuis C1 tegen de nummer 3, Hovocubo C2. Bij winst op de koploper worden de kansen op het kampioenschap vergroot. De concentratie is niet optimaal bij de start, want Rolf krijgt na de aftrap de bal, kan links en rechts passen maar besluit op avontuur te gaan, verliest de bal waarna keeper Nick een vroege achterstand na 20 seconden voorkomt. Drie minuten later is opnieuw balverlies de reden dat Dijkhuis een kans krijgt en benut, 1-0. Dan zijn we wakker en beginnen te voetballen en drukt de thuisploeg terug. En hoewel de verdediging van Dijkhuis goed staat zijn er diverse kansen, Luuk schiet op de paal, Kaj en Rolf schieten vanaf afstand waarna Luuk met een enorme rush vanaf eigen helft tegen de keeper opschiet. Het wachten is op de 1-1 maar ja, dan moet je wel een goal maken. Hovo is de beter voetballende ploeg, Tygo, Rolf en Kaj krijgen kansen maar de bal gaat er niet in. Dijkhuis krijgt ook een kans die door goed ingrijpen van Timo tot hoekschop wordt verwerkt. Even later is het Kaj, de jeugdspeler van de maand oktober, die een gele kaart krijgt wegens hands. Dat betekent twee minuten met één man minder en dat lijkt heel lang goed te gaan want ondanks de druk van Dijkhuis lijken we deze periode goed door te komen maar 10 seconden voordat de numerieke minderheid voorbij is scoort Dijkhuis de 2-0. In de rust geven de coaches aan dat de achterstand nog steeds kan worden omgebogen.  Na rust probeert Hovo snel de aansluitingstreffer te maken maar Dijkhuis houdt goed stand en de frustratie onder Hovo spelers neemt toe. En die wordt alleen maar groter als in de 5e minuut Donny zwaar wordt bestraft voor een vermeende overtreding en Hovo een penalty tegen krijgt.  Het betekent de 3-0 en daarmee is de wedstrijd beslist. Hovo voetbalt verder vooral tegen zichzelf. Spelers in het veld praten niet met elkaar maar op de bank hebben ze de grootste praatjes en voornamelijk in negatieve zin. Dijkhuis is de betere ploeg in de 2e helft en neemt meer afstand waarna er na 40 minuten een 6-0 eindstand op het scorebord staat.  En hoe gek het moge klinken, een zo grote nederlaag was niet nodig geweest als we als TEAM er hadden gestaan wat in de wedstrijd tegen Sandow C2 wel het geval was. Gelukkig kunnen we drie dagen later in de wedstrijd tegen BZV revanche op onszelf kunnen nemen.  Voor Rolf, Luuk, Timo en Kaj een belangrijke wedstrijd omdat zij tegen klas-of clubgenoten voetballen.