Hovo B5 verliest in spannende pot van B4, 3-4.

Tweede wedstrijd van de voorjaars competitie spelen we opnieuw thuis in De Kreek tegen onze vrienden van de B4. Onderling is er al het nodige over gepraat en ge-whats’s appt.  Aan beide kanten zijn spelers niet beschikbaar, bij de B5 ontbreekt Dai die ziek is. Verder ontbreekt op de bank coach Danny waardoor Olaf de honneurs waarneemt.

Al binnen de twee minuten is het de scheidsrechter die duidelijk maakt dat hij de baas is, we zijn gewaarschuwd.  De B5 speelt in de beginfase de bal goed rond maar weet geen kansen te creëren. De B4 krijgt één klein kansje die door Tygo wordt gered. Na een minuut of vijf krijgt de B5 ook drie kleine kansjes, eerst een uitstekende lange pass van Luuk die Jasey net niet goed aannemen,  een schot van Kaj die de keeper pakt en tenslotte een kans voor Jasey die ook door de keeper wordt gered. In de 11e minuut komt de B5 op voorsprong als Kaj de bal twee meter over de middellijn op Jasey past die doet alsof hij de bal gaat raken maar opspringt en de keeper in verwarring brengt waardoor de bal in het doel verdwijnt, 1-0.  De wedstrijd blijft spannend waarbij de verdediging van beide teams de aanvallers de baas is.  Het wachten is op fouten van de tegenstander. Zeven minuten voor rust is het Timo die iets te laat uitstapt waardoor zijn directe tegenstander de bal gemakkelijk kan aannemen en in de korte hoek Tygo weet te verrassen, 1-1. Daarna zijn er nog twee grote kansen te noteren, een grote kans voor de B4 die voorlangs wordt geschoten en Luuk de bal met een lobje op het dak van het doel ziet gaan.  De ruststand is 1-1 en die is op grond van het vertoonde spel een terechte weerspiegeling van de wedstrijd.

In de rust geeft coach Olaf aan dat we attent moeten blijven, vooral bij hoekschoppen van de B4 maar zeker ook als wij een hoekschop of vrije trap krijgen want een mogelijke counter kan zeer gevaarlijk zijn. De B4 komt in de 2e helft het beste uit de startblokken want na een uitgespeelde aanval is het al snel 1-2 en dat betekent dat de B5 moet komen en dat doen ze. Eerst is het Jasey die een aanval met Kaj opzet die door de keeper wordt gepakt.  Twee minuten laten is het precies andersom als Kaj een bal onderschept en op rechts er vandoor gaat en op tijd afspeelt op Jasey die de voorzet prima afrondt en de 2-2 scoort.  Achterin spelen vooral Rolf en Luuk een prima wedstrijd, Luuk is vaak degene die passes onderschept en Rolf is degene die rustig blijft en voetbalt. Het blijft een erg spannende wedstrijd waarvan je weet dat het alle kanten op kan gaan, elk doelpunt kan de beslissing betekenen. Een curieus moment doet zich voor als na een duel tussen Luuk en een tegenstander laatstgenoemde op de grond blijft liggen, de scheidsrechter de gele kaart voor Luuk al uit zijn broekzak heeft gehaald maar die door coach René van de B4 ongedaan wordt gemaakt, “het is Hovo tegen Hovo dus doe die kaart maar weer in je zak” en zo gebeurt het ook.  Kort daarop wordt de bal tegen de arm van Luuk gespeeld, het is buiten de beruchte lijnen maar de scheidsrechter geeft toch een penalty die erin gaat en zo is het 2-3.  De B5 gaat met alle krachten die er zijn op zoek naar de gelijkmaker en die wordt ook snel gevonden als Kaj vanuit zijn eigen strafschopgebied met een lange pass Rolf bereikt die de bal op SCHITTERENDE wijze in het doel kopt, 3-3. De 3-3 zou een prima weergave zijn van deze wedstrijd maar daar denkt de B4 toch anders over. Vier minuten voor tijd is er een hoekschop die goed wordt uitgespeeld en waarbij keeper Tygo kansloos is, 3-4. In de resterende tijd is het de B5 die alles-op-alles zet om de gelijkmaker te scoren maar verder dan een gevaarlijk schot van Timo die net naast gaat komen we niet en zodoende wordt deze spannende en daardoor aantrekkelijke wedstrijd door de B4 met 3-4 gewonnen.  Na afloop zijn de felicitaties voor de B4.

Jammer B5 mannen, een gelijkspel was verdiend geweest maar goed, volgende keer is het misschien andersom.  De volgende wedstrijd spelen we tegen Hovo B3 dat verrassend de eerste twee wedstrijden verloor.  En daarvoor gaat de meerderheid van onze B5 mannen naar de Weissensee om daar met school te gaan schaatsen. Veel succes!

Scoreverloop:

1. 1-0 Kaj (-), 18. 1-1, rust, 27. 1-2, 30. 2-2 Jasey (Kaj), 41. 2-3 (p.), 44. 3-3 Rolf (Kaj), 46. 3-4