Alles doen om het hoofd boven water te houden

We weten voor aanvang dat het een moeilijke potje zal gaan worden. Zvv Sandow B1 staat 2e in de competitie. In Sporthal De Kreek is coach Robbin er vanavond niet bij en wordt vervangen door stand-in coach Rob, “what’s in a name” zullen we maar zeggen. Tiesto is er na zijn blessure gelukkig weer bij. Kaj ontbreekt vanwege B5 verplichtingen maar gaat na rust wel naast de coach op de bank zitten.

De verslaggever komt binnen op slag van rust en ziet tot zijn grote verbazing dat het scorebord op 1-1 staat.  Van supporters van zowel de thuisploeg als de drie Sandow supporters krijgt hij te horen dat de uitstekend keepende Stanley de uitblinker aan Hovo zijde is, zonder uiteraard de overige spelers tekort te willen doen. De 0-1 ontstaat door een vrije schop en de 1-1 door een goal van Harvey na voorbereidend werk van Evan.

De supporters van Hovo gaan er in de 2e helft nog eens extra goed voor zitten.  Sandow heeft het initiatief en Hovo beperkt zich tot verdedigen.  Toch DSC00532 (Large)is het al in de 3e minuut dat Sandow opnieuw op voorsprong komt, 1-2. Even later is het Thys die ervandoor gaat in een counter en naast schiet.  Eén minuut later is het Robbie die een voorzet geeft op Tiesto die net voorlangs schiet.  Twee kansen voor Hovo en geen goal en dan weet je dat aan de andere kant er wel weer eentje in zal vliegen en ja hoor, in de 7e minuut wordt het 1-3. En hoewel Sandow de betere en sterkere ploeg is en keeper Stanley weer een aantal reddingen moet verrichten krijgt Hovo ook steeds weer kansen; zo is Thys na een combinatie met Tiesto  dichtbij de 2-3 maar het schot gaat naast.  In de daaropvolgende aanval wordt het 1-4 en lijkt het duel beslist.  Vijf minuten later is er een eigen doelpunt en staat het alweer 1-5 en wordt het verschil in doelpunten wel weer erg groot. Thys probeert de score een dragelijker aanzien te geven maar zijn schot eindigt op de paal. Als drie minuten later de 1-6 op het scorebord komt wordt er gevreesd voor een nog grotere uitslag want dan zijn er nog 9 minuten op de klok.  De laatste paar minuten zijn echter tot verbazing van alle aanwezigen voor de thuisclub.  Eerst is het aanvoerder Ferry die met grote passen naar voren stormt en de keeper tot een redding dwingt, vervolgens is het opnieuw Thys die net over schiet. Sandow gelooft het wel in de wetenschap dat er met 3 punten naar Purmerend zal worden teruggekeerd. Daar profiteert Hovo van want in de slotminuten is het Thys die op aangeven van Harvey een mooie aanval afrondt en de 2-6 maakt.  Harvey krijgt vervolgens nog een kans maar het is opnieuw Thys die na een fraaie pass van Ferry de eindstand op het bord brengt, 3-6.  De schade blijft beperkt en het is op grond van de wedstrijd een goede afspiegeling van de veldverhoudingen.

Scoreverloop:

0-1, 1-1 Harvey (Evan), rust, 28. 1-2, 32. 1-3, 33. 1-4, 38. 1-5, 41. 1-6, 46. 2-6 Thys (Harvey), 48. 3-6 Thys (Ferry)