In een wedstrijd waarin Hovocubo B1 heeft nagelaten om de eerste stap te zetten voor de finale van de play-offs, moesten de mannen van Ashvin Ramdin genoegen nemen met een 3-2 verlies. In de return in De Opgang is deze uitslag theoretisch om te buigen, maar dan zal de afwerking van de kansen beter moeten.

Al vroeg in de wedstrijd keek Hovocubo tegen een achterstand aan. Een knap afstandsschot van de Wognum Nicols tegen het dak van het doel liet de overigens weer goed en alert keepende Vincent den Oudendammer kansloos. Het spel schoof over en weer en na 5 minuten breidden de Oranjehemden de voorsprong verder uit. Vlak voor rust was het aan Hovocubo kant Bas Steur die ook van afstand de aansluitingstreffer kon realiseren.

Met de 2-1 achterstand werd er van speelhelft gewisseld. Hovo was de ploeg met de meeste balbezit, maar had de grootste moeite om ook de uitstekend keepende Wognumse goalie te passeren. Een mooie actie van Kevin Tromp in de veertigste minuut en geplaatst schot langs de paal zorgde voor de gelijkmaker.  Bas schoot daarna nog tegen de paal en de voorsprong voor de Horinezen leek dichtbij. Daarna kreeg Hovocubo nog de beste kansen, maar onvoldoende druk zetten bij een afvallende bal in de laatste minuut werd door de thuisploeg slim benut middels wederom een afstandsschot. De eindstand werd hiermee 3-2.

In De Opgang volgende week zal de ploeg van Ashvin Ramdin de rug moeten rechten en een betere score moeten neerzetten om alsnog naar de finale te kunnen gaan.

De return vindt plaats op 4 april 2014 om 20.10 uur in Sporthal De Opgang!!! BE THERE!!!!!

De winnaar speelt de districtsfinale op 20 april in Sporthallen Zuid. De districtskampioen plaatst zich automatisch voor het Nederlands Kampioenschap op 17 mei in Sittard!