Moeizame zege in de beker

Blessures, Werk en vakantie was de reden dat het team van Peter van der Slikke gehavend was deze avond. Logistieke creativiteit van de technische staf bracht oplossing om toch met voldoende spelers aan deze wedstrijd te kunnen beginnen. De broers Makraou die toch in Amsterdam woonachtig zijn hoefden niet naar Vries af te reizen en bleven in de hoofdstad om de helpende hand te bieden. Verder werd reserve speler Martin van Eeuwijk opgeroepen om acte de présence te geven. Seillant detail, aan de kant van AC Kingdom speelt een volle neef van de gebroeders Makraou, Redouan Makraou.

Al binnen één minuut staat Hovocubo op een 0-1 voorprong na een assist van Martin van Eeuwijk op Youssef Makraou. Dan lijkt het nog een makkelijke avond te gaan worden. Maar als de Amsterdamse doelman de bal naar voren werpt en spits Mohamed Belhadj middels een kopbal in de tiende minuut over Tjerk Thuring speelt, komt de thuisploeg op gelijke hoogte.  Vlak voor rust lijkt Hovocubo de wedstrijd weg te geven wanneer Hovocubo een 10- meter van Redouan Makraou moet incasseren en een goed benutte corner van Emre E Karaca tegen krijgt. Maar de laatste minuten van de eerste helft blijft spannend wanneer binnen twee minuten tijd Bart Overtoom, Youssef Makraou en Martin van Eeuwijk (de laaste twee uit een 10-meter trap) Hovocubo met een 3-4 voorsprong naar de kleedkamer begeleiden. Door een 10-meter te stoppen voorkomt Tjerk een gelijke rust stand.

Na een donderspeech van coach Peter van der Slikke blijft Younes Makraou in de kleedkamer achter. Heeft wat last van een oude blessure en er worden geen risico’s genomen. Broertje Youssef gaat wel sterk uit de startblokken wanneer hij binnen een minuut op aangeven van Ennio Mul de drie vijf maakt. Toch valt binnen één minuut weer de aansluitingstreffer: een Amsterdams schot die via de paal achter Tjerk Thuring inglijdt. En als in de achtentwintigste minuut Redouan Makraou middels een counter gelijk maakt ontstaan er donkere wolken boven Hovocubo. Maar het gaat rap. Bart Overtoom weet na de aftrap Ennio Mul te bereiken zodat de Hoornse voorsprong weer een feit is. En deze wordt groter wanneer Redouan Makraou na een intrap vanzijn grote neef Youssef de bal ongelukkig in eigen doel brengt. Mourad Saâllioua passeert Tjerk Thuring nog één keer middels een lob bij de tweede paal. Maar spannend worden de laatste minuten niet meer. Ennio Mul en Martin van Eeuwijk bepalen de eindstand, het wordt 6-9 en Hovocubo gaat door naar de tweede ronde van de landelijke beker.

Hovocubo haalt uit tegen REUZ, tweede ook door

Bron: Noord Hollands Dagblad

Voor de re­ser­ves van de Hoorn­se club was het uit­slui­tend een goe­de avond wat het re­sul­taat be­trof. In Am­ster­dam werd er met 6-9 ge­won­nen van eer­ste­di­vi­si­o­nist AC King­dom, maar trai­ner Pe­ter van der Slik­ke zag in het veld nog te­veel din­gen mis­gaan.

Aan het ein­de van de voor­be­rei­ding zei de nieu­we trai­ner van Ho­vo­cu­bo 2 al dat er ver­de­di­gend nog te­veel aan schort bij zijn ploeg. ,,En ook van­avond slo­ten we de ruim­tes on­vol­doen­de af. Kre­gen we er bal­le­tjes tus­sen­door. We lie­ten ook af en toe een man­ne­tje lo­pen. Dat heeft niets met kun­nen ver­de­di­gen te ma­ken, maar met men­ta­li­teit. Vo­rig jaar in de top­klas­se kon dat nog, maar nu we in de eer­ste di­vi­sie spe­len niet meer. Dat heeft AC King­dom, vo­rig jaar een ploeg uit de top-vijf, on­der­streept. Aan­ge­zien we won­nen, ben ik daar wel blij mee. Zien die jon­gens in ie­der ge­val dat ik niet zo­maar wat zeg en dat we er dus echt mee aan de slag moe­ten.’’

Aan­val­lend was Ho­vo­cu­bo 2 wel de be­te­re van de twee ploe­gen. En dus bleef het aan de goe­de kant van de sco­re. ,,We had­den met You­nes en Yous­sef Ma­kraou en Mar­tin van Eeuwijk een aan­tal jon­gens van het eer­ste bij ons”, be­sluit de trai­ner.