Hovocubo A1 moest thuis in sporthal Zwaag aantreden tegen Vrone A1 die een moeilijk seizoen doormaakt.

Hovocubo begon goed georganiseerd en met een hoge balcirculatie. De spelers van Vrone werden van het kastje naar de muur gestuurd en in de zesde minuut liet Nahom met een sterk schot vanuit de rechter flank de 1-0 aantekenen. Hoewel Hovo de volledige controle had over het spel duurde het lang voor de 2-0 viel. 7 minuten voor de rust na een goed geschoten vrije trap door Mick. Vanaf dit moment ging het hard, in vijf minuten tijd liep de score op naar 5-0 met doelpunten van Nahom, Dick en Diovaris.

Na de wisseling van speelhelft bleef dit speelbeeld gelijk. Dick, Robert en Nahom zorgden voor een snelle uitbreiding van de score naar 8-0. Naar mate de tweede helft vorderde werd het te makkelijk en daarmee slordiger. Het teamspel wat in de eerste helft zo mooi zichtbaar was verwaterde met de tijd. Keeper Danny moest vaker in actie komen om doelpunten te voorkomen.

In de laatse fase van de wedstrijd wist Vrone meer te dreigen en na een door scheidsrechter d’Onorio gegeven penalty na een overtreding van Danny kon Vrone de eer redden na het benutten van deze. In de laatste minuten volgden nog 2 tegengoals. Hiermee werd de eindstand bepaald op 8-3. De punten bleven in Hoorn en hiermee stabiliseert Hovocubo zich in de middenmoot van de Topklasse A.

De volgende wedstrijd is in en tegen Bergen A1 op 28 november.