Voor de A1 stond vandaag de Hoornse derby tegen Veerhuys op het programma. Na de winst van vorige week tegen WS gingen de mannen van Niña en Ashvin vandaag weer voor de 3 punten. Met twee wissels waaronder B junior Zion moest Hovo de strijd aangaan. Al direct in de 1e minuut was het raak. Een prima actie van Bart Overtoom die opstoomde over de rechterkant en bij de 2e paal Anfernee vond. Anfernee maakte geen fout en liep de bal binnen. In het verdere verloop van de 1e helft waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Halverwege de 1e helft werd de stand weer in evenwicht gebracht door een harde lager schuiver. Tot de rust werd er niet meer gescoord, wel waren de meeste kansen voor Hovo. Al snel in de 2e helft kwam Hovo op achterstand. De thuisploeg had Joeri Akkerman om laten kleden omdat er een andere speler was uitgevallen. Deze Akkerman wist met een individuele actie het net te vinden. Hovo liet zich niet van de wijs brengen en bleef geduldig voetballen en kansen creëren. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Weer was het Bart die met een prachtige actie meerdere tegenstanders de baas was. Hij slalomde door de verdediging en werd gehaakt in het doelgebied. De scheidsrechter deed het enige juiste en gaf een strafschop. Deze strafschop werd feilloos binnengeschoten door Bart. Hovo ging op jacht naar de de 3-2, deze volgde al vrij snel. Ditmaal was het Casper die vanaf de linkerkant naar binnen kwam en in de lange hoek de keeper passeerde. Met nog een kleine 4 minuten op de klok was het zaak de wedstrijd uit te spelen. Dit lukte helaas niet. Veerhuys was niet van plan het hierbij te laten zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel alweer (te) snel en ook kort daarna kwamen de mannen van Hovo op 4-3 achterstand. Beide goals kwamen voort uit persoonlijke fouten. Hovo had nog een minuut of 2 om minimaal een punt aan deze confrontatie over te houden. Als sinds de 10e minuut van de 2e helft stond de tegenstander op 5 overtredingen, de 6e voor de 10 meter trap bleef uit. Tot luttele seconden voor tijd. Hovo zocht nadrukkelijk te aanval en veroorzaakte hiermee voldoende onrust in de verdediging van Veerhuys. Deze konden niet anders dan een overtreding maken en de scheidsrechter was dit niet ontgaan. Bart mocht met een paar seconden op de klok achter de bal gaan staan en oog in oog met de keeper bleef hij stoïcijns en liet de keeper kansloos. De 4-4 kon op het scorebord. Over de hele wedstrijd gezien had er zeker meer ingezeten.

Hovocubo A1 2015-2016 Hovocubo A1 2015-2016 (small)