Eindelijk loon naar werken, 3-1 winst

Na verlies na strafschoppen snakt de ploeg van Sander van Dijk naar een winstpartij in een goed optreden. Achter de schermen wordt hard gewerkt naar eerherstel. Dennis Selbach was geschorst en Karim Ajnane liep in de laatste training een blessure op waardoor hij deze wedstrijd niet inzetbaar was.

Binnen 1 minuut liet Hovocubo de intenties duidelijk zien: vol voor de winst. Amir Molkârâi mist een mooi genomen volley maar net en niet veel later gaat na een mooie aanval de bal van Appie Attahiri net voorlangs als Issam el Bakkali bij de tweede paal er net niet goed bij kan. Het is vooral Hovocubo die het spel maakt en het is met name Amir die regelmatig een doelpoging waagt. Deze gaan net naast, worden gekeerd door de Rotterdamse doelman of raakt zelfs een keer de binnenkant paal. Een enkele keer weet ook TPP eruit te komen, maar Ronald van Leeuwen staat zijn mannetje en weet het gevaar te dimmen. Uiteindelijk weten Youssef Makraou en Mo el Rougui na prima acties Hovocubo naar een verdiende 2-0 voorsprong te brengen. Een meevoetballende keeper aan Rotterdamse kan in de laatste minuten kon niets aan de stand veranderen.

Na de pauze viel Hovocubo wat terug en was het vooral TPP die voor dreiging zorgde maar zonder echt gevaar te stichten. Pas na tien minuten in de tweede helft neemt Hovo weer het heft in handen en creëert kansen. Met nog zes minuten te spelen neemt coach Max Tjaden het risico van een vijfde veldspeler. Hovocubo wordt hiermee onder druk gezet maar de bezoekers weten uit de man-meer-situatie niet te scoren. Wel weten ze te profiteren van een foute pass van Every Janzen en uit de counter scoren ze de aansluitingstreffer. Inmiddels stond TPP op vijf fouten en drie keer mocht Hovocubo van 10 meter aanleggen. Slechts 1 daarvan was raak (Mo Ajnane).

Deze zeer terechte overwinning was na de teleurstellingen van de afgelopen periode loon naar werken.

‘We moeten gaan genieten’

Bron: Noord Hollands Dagblad

Kevin de Vries

Zaalvoetbal * Aanvoerder Amir Molkarai beseft het als geen ander. Er is slechts nog een theoretische kans dat hij met Hovocubo aan het einde van het seizoen om de prijzen speelt. Alles moet vanaf nu simpelweg gewonnen worden en dan nog heeft de ploeg deelname aan de play-offs niet in eigen hand.

“We kunnengaan rekenen, maar dat slaat nergens op. Het beste is om zonder druk te spelen en te genieten van iedere wedstrijd die nog komt. En dan zien we wel weer. ” aldus de doelpuntenmachine die bijna vier maanden langs de kant stond. Zaterdag wierp deze instelling voor het eerst zijn vruchten af. Thuis werd er met 3-1 gewonnen van TPP Rotterdam. De ploeg die vorige week nog vanaf de penaltystip uit het bekertoernooi kegelde.

“We hadden het opnieuw lastig”, meldt Molkarai. “Vooral toen wij in de tweede helft onder druk kwamen te staan. Voor ons is het op dit moment nog moeilijk om er dan voetballend uit te komen.”

In het eerste bedrijf was er weinig aan de hand. Hovocubo oogde solide en dook met een 2-0 voorsprong de kleedkamer in. Youssef Makraou zette de thuisploeg na goed doorzetten op 1-0, waarna Mo Rougie met een fraaie knal de marge verdubbelde. Ook een gedurfde tactiek van de bezoekers kon daar niets tegenin brengen. De mannen van Max Tjaden gingen al na achtien minuten met een extra veldspeler spelen. Maar Hovocubo-doelman Ronald van Leeuwen werd nooit echt getest. In de tweede helft was dat wel anders. TPP Rotterdam kwam agressief uit de startblokken, wat doelman van Leeuwen plots het nodige werk opleverde. Toch was de eerste grote kans na de pauze voor Molkarai. De spits kwam oog-in-oog te staan met doelman Sander Verschuren, alleen ontbrak het bij zijn inzet aan precisie.

“Ik moet het hebben van mijn doelpunten. Maar ik merk dat ik nog lang niet de oude ben. Ik probeer mijn ploeggenoten dan ook op een andere manier op sleeptouw te nemen. ” En dat lukte. Zoals altijd keihard werkend ging hij voorop in de strijd en nam hij zijn ploeggenoten daarin mee. Wel werd het nog onbedoeld spannend. Een fout  van de ervaren Every Janzen werd genadeloos afgestraft door Anes Beslija, die Van Leeuwen omspeelde en binnen tikte. Even leek een hectische slotfase in de maak. Echter besliste Mo Ajnane het duel door zijn tweede tienmetertrap wel te benutten. Want hoewel er na 3-1 nog drie minuten te spelen waren, bleek het Rotterdamse verzet gebroken. De bezoekers probeerden het nog met een extra veldspeler. Alleen ontbrak het de ploeg aan overtuiging om Hovocubo nog aan het wankelen te brengen.

Voor de Hoornaars betekent de overwinning dat de equipe nog twee punten achter staat op de nummer zes TPP. Uitzicht op de belangrijke vierde plaats heeft de formatie nog lang niet. En dat is iets wat waarschijnlijk ook niet meer gaat gebeuren.

“Tijdens mijn lange afwezigheid heb ik vaak gefrustreed staan toekijken. We hebben toen veel te veel punten verspeeld, maar achterom kijken heeft geen zin meer. In theorie kan alles nog. Maar ik bekijk het van week tot week”, besluit Molkarai.

Hovocubo-TPP 3-1: 9 Makraou 1-0, 15 Rougie 2-0, 36 Beslija 2-1, 37 M. Ajnane  3-1 (tienmetertrap),