Rapport Hovocubo jeugdspeler van de maand december 2014

Met genoegen deelt de jeugdcommissie van ZVV Hovocubo te Hoorn jou, Mikki van Opzeeland spelende in de E1, mede dat je bent uitverkozen als jeugdspeler van de maand december 2014.

Mikki, je bent in navolging van je 2,5 jaar oudere broer Bram bij de F-pupillen van vv De Blokkers op je 5e begonnen met voetbal. Na het Champions League kabouter voetbal speel je daar nu inmiddels voor het 3e jaar in de pupillenselectie van vv De Blokkers. Al die jaren speelt je overigens al samen met je huidige Hovocubo E1 teamgenoot Jelte Klinkhamer. Na vorig jaar als talent opgemerkt te zijn tijdens het eerste Hovocubo minitoernooi speel je dit jaar voor het eerst in de zaal bij Hovocubo E1 in een volledig nieuw opgericht team op het hoogste niveau tegen ervaren teams/spelers als Ajax E1 en HV/Veerhuys E1. Ondanks dat het team tijd nodig heeft gehad om te wennen aan elkaar en het spelen in de zaal worden er regelmatig goede resultaten geboekt (afgelopen week nog 4-4 tegen Ajax E2 en 7-1 winst tegen HV/Veerhuys E3).

TALENT: Mikki, je voetbaltalent blijkt vooral uit je snelle uitbraken, slimme passeer acties en je doeltreffendheid in de afronding van een aanval. Met je gedrevenheid en snelheid weet je ook regelmatig een aanval van de tegenpartij vroegtijdig af te stoppen. Door je inzet en sterke wil om te winnen heb je ook regelmatig de rest van het team op sleeptouw weten te nemen. Overige sterke punten van je zijn: bijna volledig tweebenig, goede passing, goed spelinzicht (met name in de aanval), je blijft ook in balbezit goed overzicht houden (kijken), snelheid (met en zonder de bal), niet zelfzuchtig in het benutten van kansen en een uitstekende conditie. Mikki, je kunt je nog verder verbeteren in het vaker zoeken van de combinatie (met name bij tegenstanders die veel druk weten te zetten). Daarnaast ligt er nog ruimte voor verbetering in het omschakelen van aanval naar verdedigen bij balverlies. Ook mag je nog meer overtuiging laten zien in je verdedigende acties.

ONTWIKKELING: Dit jaar is vooral jouw schot en het afschermen van de bal (zowel in verdedigende als aanvallende actie) enorm verbeterd. Door dag in, dag uit met de bal aan je voet te bewegen blijf hij zich ook continue verbeteren in je balgevoel en acties. Door het spelen bij Hovocubo heb je in korte tijd ook heel veel kunnen leren over het spelen in formatie en bepaalde standaard situaties. Ook heb je de afgelopen tijd beter om leren gaan met tegenslagen en ben je positiever naar je teamgenoten en tegenstanders gaan opstellen. Hierin ligt tegelijkertijd ook nog ruimte voor verbetering: Door je steeds te blijven focussen op de zaken waar je rechtstreeks invloed hebt (jouw spel, je inzet, je positieve gedrevenheid en de uitstraling daarvan naar je teamgenoten) zul je ook nog meer plezier in het voetbal kunnen beleven.

TEAMGEEST: Mikki, je bent met je gedrevenheid en als scorende speler binnen het team een natuurlijk leider. Die rol vervul je overigens zonder die rol exclusief op te eisen. Over het algemeen vervult je die rol samen met andere spelers binnen het team. Je kunt je nog ontwikkelen door coaching minder vaak te ervaren als aanval op je rol of spel: Je coaches zijn er om jou als speler en je team vooruit te helpen!

Samen met je teamgenoten heb jij, Mikki dit jaar ook actief meegeholpen om sponsormunten in te zamelen voor Hovocubo. Dit zijn kleine extra activiteiten die zo belangrijk zijn om gevoel van verbondenheid met je teamgenoten en je club te krijgen.

FAIR PLAY: Mikki, je bent een speler die door je fijne techniek weinig overtredingen nodig hebt om je spel te kunnen spelen. Ook worden de spelregels en de beslissingen van de scheidsrechter(s) geaccepteerd en opgevolgd. Ook heb je het afgelopen jaar geleerd meer begrip en respect te tonen voor je medespelers en tegenstanders. Mikki, jij wilde tot voor kort in het heetst van de strijd in je fanatisme uit frustratie wel eens doorslaan en dan een onbesuisde actie laten zien. Gelukkig weet je  dit steeds beter te relativeren en dat komt het je betrouwbaarheid en spel zeker ten goede. Er ligt echter zeker nog ruimte om bijvoorbeeld ook na de wedstrijd goed om te gaan met eventuele teleurstelling.

Al met al laat je in de wedstrijden bijna elke week zien hoeveel waarde je voor het team hebt. Jouw coaches hebben aangegeven van je te genieten. Ook genieten zij van je soms onnavolgbare acties en doelpunten. Daarbij is het goed om te zien met hoeveel plezier je voetbalt en hoe leuk je het samen met je teamgenoten voor, tijdens en na de wedstrijden en trainingen bij Hovocubo hebt. Blijf je zo ontwikkelen en dan kan jij, het team en de toeschouwers nog veel plezier aan jouw spel beleven!

ZVV Hovocubo feliciteert jou van harte met deze uitverkiezing en hoopt dat je je verder zult door ontwikkelen en dat je nog mooie tijden bij ZVV Hovocubo zult beleven.

Namens ZVV Hovocubo 1966

                                                                                            Arie Gooyers,                                                                                     Talent United

                                                                                        Jeugdcoördinator

                                                                                                                                                                                                     logo_TalentUnited_groen

Mikki, jouw naam zal worden toegevoegd in de galerij van de jeugdspeler van de maand.

meer nieuws