Hovo bekert door ten koste van HZV Vennewater

Olcay Kocygit, coach van de eerste divisieclub uit Heiloo, wenste bij de loting van de kwartfinale Hovocubo te treffen. Hij kreeg het en de zaalvoetbalsupporters uit Heiloo kregen een mooie wedstrijd voorgeschoteld.  In de kleine sporthal waar een gelimiteerd aantal toeschouwers naar binnen werd toegelaten, gaf de thuisploeg veel strijd. Voor Sander van Dijk een mooie gelegenheid om Amin Amghar en Hicham Aklalouch meer speelminuten te geven. Ondanks dat het binnen twee minuten al 0-2 stond voor Hovocubo lieten ze het kaas niet van hun brood eten. Een goed gemetselde muur voor het doel van doelman Jelmer van der Kamp zorgde ervoor dat de score beperkt werd. En anders was het de sluitpost zelf die met hele goede reddingen de stand niet al te veel opliep. Een goal uit de kluts van Ruben Bugter en een kanonsschot van Bram de Boer zorgden ervoor dat de nul van het scorebordverdween. Aan de kant van Hovocubo zorgden Mats Velseboer (3x), Iliass Bouzit, Faisal Mellah, Amin Amghar, Hicham Aklalouch en Soufian Charraoui voor de score.

Piepjong Veerhuys strandt in de kwartfinale, Hovocubo wel door

Bron: Noordhollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

 Het bekertoernooi zit erop voor de zaalvoetballers van Veerhuys. De ploeg van trainer Najib Taki ging vrijdagavond op bezoek bij FC Eindhoven met 9-0 onderuit. Hovocubo speelde ook een uitwedstrijd, maar verzekerde zich wel van een plek bij de laatste vier. In Heiloo werd HZV/Het Vennewater geklopt: 2-10.

,,Het was een super leuke avond’’, zei Taki verrassend genoeg toen het duel in Brabant erop zat. ,,Op de uitslag na dan. Maar wij speelden hier met misschien wel de jongste eredivisieploeg ooit. Omdat een aantal vaste krachten ontbrak, deden er zelfs twee jongens mee van zeventien: Melle van Maarle en Jesse Koeman.’’

De wijze waarop zijn piepjonge ploeg speelde, maakte dat Taki toch een leuke avond had. ,,Vooraf heb ik tegen ze gezegd dat we tegen een kampioenskandidaat speelden en tegen jongens die actief waren op het EK. Maar ook dat we gewoon volle bak zouden gaan voetballen én ze hun rugzak zouden gaan vullen met ervaring.’’

Het is precies wat er gebeurde. Dat de teller hoog opliep, deert Taki niet. ,,Ook op volle sterkte is FC Eindhoven uit héél lastig. En natuurlijk is de uitslag niet geflatteerd, want daarvoor is die te hoog, maar we hebben evengoed zat goede kansen gehad. Als we er de helft van hadden gemaakt dan hadden we drie of vier keer gescoord.’’

Een stuk gemakkelijker ging het Hovocubo vrijdagavond af. Die ploeg ging op bezoek bij HSV/Het Vennewater, een club die uitkomt in de eerste divisie. Binnen een minuut stond er al een 0-2 voorsprong op het scorebord en hoewel de thuisclub z’n stinkende best deed, was het kwaliteitsverschil met de Hoornaars simpelweg te groot. Halverwege stond het 1-5 en in de tweede helft verdubbelde beide ploegen hun eigen productie nog eens.

,,Als je zo snel met 2-0 voorkomt, moet je eigenlijk ruimer winnen. Maar we hebben gedaan wat we moesten doen. Soms was het wat nonchalant, maar soms ook gewoon goed. En verder hebben we geen kaarten gepakt én geen blessures opgelopen. Prima dus’’, concludeerde trainer Sander van Dijk tevreden.

Volgend weekend treffen Veerhuys en Hovocubo elkaar in de Vredehof voor de competitie. ,,Extra goed dus dat mijn jongens deze ervaring vanavond alvast hebben opgedaan want de tegenstand wordt er niet minder op’’, besloot Taki.

Vincent Schot

Een leerzame avond voor strijdend HZV

 Het landelijke bekertoernooi zit er zoals verwacht werd op voor HZV het Vennewater. De Heilooërs strandden in de kwartfinale tegen Hovocubo. Het werd 2-10.

Heel veel illusies had HZV het Vennewater al bij voorbaat niet, maar met compact spelen en veel beleving was er de hoop er toch nog een beetje een wedstrijd van te maken tegen de landskampioen. Die intentie leek echter al vlot de prullenbak in te kunnen, want binnen een minuut leverden de eerste twee aanvallen van de ploeg Hoorn meteen twee treffers op.

HZV was de schrik daarna wel te boven en aan beleving schortte het zeker niet bij het team van coach Olcay Kocyigit, dat met een ruim bezette bank de strijd aanbond. Er een echte wedstrijd van maken, was echter niet aan de orde. Daarvoor was het krachtsverschil simpelweg te groot. Hovocubo had vrijwel continu balbezit en wist gestaag de score uit te bouwen.

HZV kon wel sporadisch uitbreken na concentratieverlies van de bezoekers. Een inzet belandde op de lat.

Op slag van rust kreeg het team van coach Olcay Kocyigit zelfs loon naar werken. Stan de Boer onderschepte een breedtepass van Soufiane Charraoui. Het was daarna Ruben Bugter die de bal langs keeper Dave Stet werkte. Het zorgde voor een 1-5 ruststand.

In de tweede helft hield de thuisploeg ruim drie minuten stand voordat de volgende Hoornse treffer viel, maar HZV liet zich zeker niet van het kastje naar de muur sturen. Al hoefde Hovocubo zich, ondanks nog een mooie treffer van Bram de Boer, verder geen zorgen te maken. Het liep uiteindelijk uit naar 2-10.

Coach Kocyigit had ondanks het ruime verlies genoten van de ervaring. ,,En we hebben het tegen hen beter gedaan dan sommige eredivisieteams. We hadden twee doelen. Onder de tien houden en scoren. Daarvan is er in ieder geval een gelukt. Verder is het voor iedereen mooi om zoiets mee te maken. Voor mijzelf was het nog extra speciaal, omdat ik op het EK als vrijwilliger actief was en diverse spelers van Hovocubo daardoor ook redelijk goed ken. Ik kan hier als coach verder ook alleen maar van leren. We hebben het verder gewoon naar behoren gedaan. Na die snelle 2-0 dacht ik dat het nog wel eens heel pijnlijke avond zou kunnen gaan worden, maar we hebben daarna prima gestreden en zeker in de tweede helft zijn we er nog een paar keer goed uit gekomen. Door hun tempo, balbehandeling, ervaring zijn zij gewoon een paar maatjes te groot voor ons. Maar we kunnen hier zeker verder mee voor de komende competitiewedstrijden.”

zaalvoetbal beker

HZV Hovocubo 2-10

Charraoui 0-1, Bouzit 0-2, Velseboer 0-3, Bouzit 0-4, Mellah 0-5, Bugter 1-5, Velseboer 1-6, Amghar 1-7, Aklalouch 1-8, B. de Boer 2-8, Charraoui 2-9, Velseboer 2-10.

meer nieuws