Veerhuys heeft punt dik verdiend

De mensen in Hoorn hebben massaal gereageerd op de oproepen om naar deze derby te komen. Het was gezellig druk in De Opgang. Ze kregen twee ploegen te zien die aan elkaar gewaagd waren.

De intenties van Hovocubo waren direct duidelijk, op jacht naar de bal en zelf het spel maken. Hovocubo had dan ook veel balbezit op de helft van de tegenstander. Echter, de meest gevaarlijke kansen waren voor ‘t Veerhuys uit goede counters.

In de beginfase stond doelman Dave Stet zijn mannetje op de inzetten van Mo Ajnane en Issam El Bakkali, en Youssef Makraou raakt de lat. Op de andere helft had Ronald van Leeuwen zijn handen vol op de uitbraken van Odi Nimako, Mo El Bouziani en Joey Papamelodias. Het bleef lang doelpuntloos en pas vijf minuten voor de rust creëerde Issam El Bakkali ruimte voor zichzelf en schoot de 1-0 binnen.

In de tweede helft bleef het strijdplan van beide ploegen ongewijzigd en schoten uit de tweede lijn van Hovocubo werden afgewisseld met snelle counters van ‘t Veerhuys. In de 27ste minuut liep Joey Papamelodias dwars door de Hovocubo-verdediging heen en liet Ronald kansloos achter. 1-1 gelijk. Hovocubo kreeg voldoende mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen, maar een pegel tegen de paal van Every Janzen en de goed georganiseerde gele muur voorkwam dit. Ook kreeg het de kans via een 10-meter trap doordat de bezoekers op vijf overtredingen waren gekomen. Issam zag zijn inzet echter gepareerd door Dave Stet. Maar op identieke wijze als in de eerste helft met weer vijf minuten voor het einde scoorde hij toch zijn tweede doelpunt van de avond. Veerhuys coach Antoine Gooyers moest op deze ontwikkeling reageren en dit deed hij door Odi Nimako als vijfde veldspeler. Opnieuw organiseerden zij zich goed en Donny de Grauw bracht ruim een minuut voor het laatste fluitsignaal ‘t Veerhuys weer op gelijke hoogte. Met nog 38 seconden op de klok kreeg Youssef nog de mogelijkheid om de drie winstpunten toch thuis te houden, maar de goed keepende Dave Stet voorkwam dit.

Sport Actueel

(Bron Radio Hoorn)

2014-11-01,Zaalvoetbal, Eredivisie, Hovocubo-Veerhuys, sporthal De Opgang, Zwaag

Gisteravond was er in de Eredivisie Zaalvoetbal de Hoornse stadsderby tussen Hovocubo en ’t Veerhuys. In een boeiend schouwspel werd het een terechte remise, 2-2.

Vooraf was Hovocubo de gedoodverfde kanshebber voor de winst want de ploeg van Sander van Dijk heeft dit seizoen al het nodige aan internationale wedstrijden gespeeld. Toch startte ’t Veerhuys met lef en passie en hielde beide Hoornse ploegen elkaar prima in evenwicht. Daar waar een kans was voor een van de teams waren het de goalkeepers die hun mannetje stonden. Dave Stet van ’t Veerhuys moest echter 4 minuten voor het rustsignaal toch capituleren na een schot van Issam el Bakkeli van Hovocubo, 1-0. Na de rust was het spelbeeld hetzelfde want beide teams deden weinig voor elkaar onder. Joey Papamelodias van ’t Veerhuys bracht de 600 zaalvoetballiefhebbers in extase toen hij na een indrukwekkende solo de 1-1 produceerde. De wedstrijd was weer geheel open maar 4 minuten voor het eindsignaal was het wederom “Schoentje” oftwel Issam el Bakkeli die met een individuele actie Hovocubo op voorsprong zette, 2-1. Veerhuys weigerde te capituleren en wisselde zijn keeper in voor een vijfde veldspeler en dat bracht soelaas. 50 seconden voor het eindsignaal tekende Donny de Graauw voor de 2-2 eindstand aan wat conform de krachtsverhoudingen was.

Luister hier de nabeschouwing:

Aankomende vrijdag zal ’t Veerhuys thuis spelen tegen FC Marlene uit Heerhugowaard terwijl Hovocubo een week later het Amsterdamse Knooppunt op bezoek krijgt.

Veerhuys morele winnaar

Bron: Noord Hollands Dagblad

Gebrek aan beleving bij Hovocubo in Hoornse derby * Ploeg Gooyers pakt punt tegen landskampioen * Doelman Stet: ‘maling aan mening buitenwacht

Vincent Schot

Zaalvoetbal Hoewel de ploeg ‘slechts’ één punt pakt in het duel met Hovocubo stapt Veerhuys deze zaterdagavond als morele winnaar van het veld na de eerste Hoornse zaalvoetbalderby van het seizoen. De ploeg van coach Antoine Gooyers toont de inzet die hoort bij een dergelijke wedstrijd en krijgt hierdoor in de slotfase waar het recht op heeft: 2-2.

Issam El Bakkali, zo klinkt het door de speakers van Sporthal De Opgang, is verkozen tot man van de wedstrijd. de maker van de twee treffers van hovocubo is dan al in geen velden of wegen te bekennen. “Teleurstelling”, geeft hij een verklaring voor zijn snelle vertrek richting kleedkamer, nadat hij hier door een ploeggenoot weer uit is gehaald. “Wij mogen deze wedstrijd gewoon niet verliezen. Gelijkspelen inderdaad, maar dat voelt ook als verliezen”, moppert hij.

Hoewel gedreven door emoties heeft hij het bij het rechte eind. Zijn ploeg moet weliswaar captain Amir Molkarai en routinier Dennis Selbach missen, maar de landskampioen heeft ook zonder hen meer kwaliteit dan Veerhuys. De bezoekers leggen echter de vechtlust – het best geillustreerd door de onvermoeibare Joey Papamelodias en de onpasseerbare Dave Stet – aan de dag die hoort bij een derby, waarin het om meer draait dan kwaliteit alleen.

in aanloop naar ‘El Clasico’ zei Joost Reus in deze krant nog dat hij zich om de juiste instelling geen zorgen maakte, ook niet bij de spelers die niet zijn opgegroeid met de belangen van de broedertwist. Het blijkt ten onrechte. Hovocubo speelt een matte partij, beaamt El Bakkali. “Voor de wedstrijd merkte je hier niets van, maar eenmaal begonnen wel. Het kan twee kante op: je begint fel of mat. Helaas was het vanavond het tweede. Hoe dat kan? Geen idee, het mag in ieder geval niet gebeuren. Daar gaan we het nog wel over hebben met elkaar”.

Dat Hovocubo in een laag baltempo speelt, deert Veerhuys niet. De geelhemden zijn naar Zwaag gekomen om weinig weg te geven en verschansen zich voor het doel van keeper Dave Stet. Eenmaal in balbezit komt de formatie van coach Antoine Gooyers er snel uit, wat zijn ploeg een aantal kansen oplevert om op voorsprong te komen. Ondanks dat het defensief redelijk staat, biedt de ploeg Hier echter ook voldoende kansen toe. Het resulteert voor rust niet in een hele goede pot, maar wel in een vermakelijke. De zeshonderd man op de tribune zien de thuisclub uiteindelijk met 1-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

“Die kwam voort uit een individuele actie” zegt de maker van deze treffer. “We kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Zij hielden de ruimtes klein en wij kwamen er niet doorheen. Daarom moest het van dat soort momenten komen”, vervolgt El Bakkali.

Dat hij wordt verkozen tot man van de wedstrijd is niet vreemd, hij speelt immers thuis en scoort twee keer. Toch behoort de titel eigenlijk toe aan stet. In veertig minuten voetbal keert hij veel ballen, maar in de slotfase groeit hij echt uit tot held der geelhemden. Met nog 39 seconden op de klok stopt hij voor de tweede keer een tienmeterttrap, nu van Youssef Makraou. Ïk wist dat ik hem zou pakken”, lacht hij na afloop. “Deze zijn altijd voor mij!”

Over de defensieve speelstijl van zijn ploeg is hij duidelijk. “We spelen tegen de landskampioen. Dan ga je niet zelf het spel proberen te maken. Inzakken is dan geen taktiek om voor je te schamen. We moeten maar even maling hebben aan wat de buitenwacht ervan vindt. Bij Hovocubo zullen ze er misschien anders over denken, maar de 2-2 eindstand is volgens mij een terechte.”

Van Dijk witheet, Gooyers dik tevreden

Zaalvoetbal * De bidon die pal achter Sander van dijk staat moet eraan geloven. Zodra het laatste fluitsignaal klinkt, viert trainer van hovocubo zijn frutraties bot op de waterfles. Waar hij normaliter direct aanspreekbaar is voor een reactie laat hij nu even op zich wachten.

“Boos”? Teleurgesteld vooral. Over de eindstand, maar ook over de uitvoering”, zegt hij zodra hij weer onder de mensen verschijnt. Äfspraken worden gwoon niet nagekomen. Bij de 1-1 mag die jongengewoon tussen drie man doorlopen en de 2-2 valt tijdens een man-meer-situatie uit een bal die wij al spelen sinds 1987. dat mag gewoon niet! Met alle respect voor Veerhuys -dat een leuke ploeg is, maar geen superploeg- wij moeten hier gewoon van winnen. Dan moeten we allemaal niet zo mat spelen zoals vanavond. Wij hebben hen sterker gemaakt.”Juist omdat Hovocubo van zijn ploeg moet winnen, doet Veerhuys-trainer Antoine Gooyers met een heel andere gemoedstoestand zijn verhaal. Öf een felicitatie op zijn plaats  is? Zeker. Wij spelen hier vanavond gewoon tegen de landskampioen. En dat hebben wij goed gedaan. ik had bij hen het gevoel dat zijn er wat gemakkelijk over dachten. mijn ploeg heeft zich in hovocubo vastgebeten en hebben zich naar een punt geknokt.”

Toch baalde Gooyers wel van de twee tegentreffers, beiden van Issam el Bakkali. “Je weet dat hij die actie naar binnen gaat maken. hij gaat nooit naar buiten. Dan moet je’m kort dekken. Joey (Papamelodias, red.) stond tegenover hem en deed dat heel goed. Twee keer waren het andere jongens die het moesten doen en twee keer was het raak. Zaten we er niet kort genoeg op.