(Foto: Gerrie Meijer)

Wognum Nicols uit, altijd lastig. Zo was het en zo is het.

De Hoornse koploper kon per fiets naar onze buren in Wognum. en kwam met een kater terug. Vooraf wist coach Ashvin Ramdin Wisten dat het lastig zou worden. “Onderschat nooit je tegenstanders!” En De Nicols bleken inderdaad stug…heel stug…. tenslotte hadden zij ook negen punten uit vier wedstrijden, dus dan kun je wel wat als ploeg. Bovendien heeft Wognum Nicols weinig goals tegen. Coach Ramdin na afloop: Je merkt nu ook dat teams meer rekening gaan houden met hovo, en ook daar krijg je mee te maken”.

Begin eerste helft was vooral aftasten met van beide kanten ook wat kleine kansjes. Naar mate de wedstrijd vorderde begonnen de kansen voor hovo toe te nemen. Maar helaas konden de “Ramdinse Boys” niet tot scoren komen, mede door geweldig keeperswerk van de Wognumse goalie. Door het vele aanvallen door de Hovocubanen ontstond er meer ruimte. dat zou bij balverlies betekenen dat een gevaarlijke snelle counter van de Oranje hemden op de loer lag. Wognum Nicols kreeg ook de nodige kansen, maar het bleef nul tegen nul tot de twaalfde minuut. Na een opzetje van achteruit via Jasper die de goed inlopende Sander vrij speelde en die vervolgens Sajjed bij de 2de paal kon bedienen. 0-1.

Dit leverde euforie en onoplettendheid bij de Hoornse kant, wat betekende dat middels twee dode momenten (een intrap en een vrije trap) de thuisploeg nog voor de rust op voorsprong bracht. Een strafschop in de 23-ste minuut werd door Kevin tromp niet benut zodat de roodhemden met een achterstand de 2de helft in gingen.

Het was duidelijk, veel spelers haalden niet hun eigen niveau en dat betekende dat alles flink moeizamer verliep.

Veel spelers haalden niet hun normale niveau, dus alles ging wat moeizamer.

Toch begon Hovo weer sterk in de tweede helft, en met een goal van Wilson Bakker werd de stand weer gelijk getrokken, maar lang nagenieten was niet aan de orde, want de Nicols profiteerden van een snelle counter en kwamen weer op voorsprong. Daarna herpakten de jongens van Ashvin zich weer en en werd de thuisploeg flink onder druk gezet. In de 41ste minuut bracht een fraaie “stiffie” van Kevin de eindstand op 3-3.

Treuren om het puntenverlies? of blij zijn met een gelijk spel? al met al vond De Hoornse coach een terechte uitslag. Ondanks een lastige wedstrijd, waar Hovo te maken kreeg met vier tijdstraffen (die door wognum Nicols overigens niet benut werd om de score uit te breiden), dat vormde voor de trainer wel een lichtpuntje. Volgens Ashvin had Hovocubo wel de meeste kansen, maar mede door uitstekend keeperswerk van de doelman uit Wognum kon Hovocubo de wedstrijd niet naar zich toe trekken. de tegenpartij blijft dan altijd in de race.

Hovocubo B1 zal vaker wedstrijden krijgen waar het allemaal niet zo lekker loopt, maar dat hoort er volgens de coach bij. Dit soort wedstrijden kunnen zomaar verloren worden en na de 3-3 kwam Hovo niet meer in gevaar en kon er even jacht worden gemaakt op de winnende treffer. Maar die kwam helaas niet.

Volgende wedstrijd van Hovocubo B1 is op 1 november thuis tegen het Veerhuys!! in de Opgang om 20.15 uur. Deze Hoornse Derby moet u meemaken!! komt u ook Hovocubo B1 steunen?????

(Foto’s: Gerrie Meijer)