Hovocubo C2 – Bot Meubelen C1 4 – 5 (3-3) 18 oktober 2013

Voor het eerst in de échte thuishal van Hovocubo, sporthal De Opgang. We spelen tegen Bot Meubelen C1, een ploeg die na drie nederlagen op rij punten wil pakken. Dat wil Hovo C2 ook want door onverwachts puntenverlies van de koploper Nieuweboer C1 kunnen we inlopen. Coach Rob wijst vooraf erop dat we bij balverlies direct moeten omschakelen, met name een taak voor de aanvallers om de verdediging maximaal te kunnen assisteren. De thuisploeg begint overdonderend, in beginfase zijn er kansen voor Kaj, Jim en Sonny alvorens Kaj na een mooie assist van Sonny in de 4e minuut de bal binnenkant paal in het doel schiet, 1-0. Het is een meer dan verdiende voorsprong. Twee minuten later is het plots 1-1 als uit de eerste kans Bot direct gelijk maakt. En weer één minuut later staan we op 1-2 als Bot uit een snel uitgevoerde counter opnieuw scoort, 1-2. Hovo blijft wel voetballen, krijgt ook kansen via Jim en Donny maar weet het veldoverwicht niet in doelpunten uit te drukken. Sterker, 6 minuten voor rust is er weer een counter die succesvol door Bot wordt afgerond, 1-3. Het is vanaf de bank om gek van te worden. Hovo is 70% in balbezit maar we worden via counters steeds weggetikt. Bot maakt het ons moeilijk door positioneel goed te staan, met vier man achter de bal en dan hopen op een fout van de tegenstander om vervolgens in de counter toe te slaan. Het is waar coach Rob vooraf voor heeft gewaarschuwd. Gelukkig kunnen we de opgelopen schade voor de rust repareren als Jim met twee mooie acties na assists van Robbie de 2-3 en de 3-3 maakt. Bij rust een gelijke stand. Na rust onderschept Luuk binnen 30 seconden een bal en maakt de 4-3, Hovo weer op voorsprong. Het lijkt dat we door gaan drukken maar binnen drie minuten maakt Bot de 4-4. Het vervolg van de wedstrijd spelen we minder, zijn wat onzorgvuldig, zijn niet scherp en blijft het lang 4-4, mede door goed keeperswerk van beide kanten. De wedstrijd kan alle kanten op. Helaas voor de thuisploeg is het Bot die vier minuten voor tijd de 4-5 maakt en ondanks een grote kans voor Jim blijft het daarbij. Een zure nederlaag die onnodig was, 1e helft waren we zondermeer de beter voetballende ploeg, de 2e helft was gelijkwaardig. Volgende wedstrijd is 28 oktober tegen koploper Nieuweboer C1.

Scoreverloop:

4. 1-0 Kaj (Sonny), 8. 1-1 Bot, 9. 1-2 Bot, 14. 1-3 Bot, 16. 2-3 Jim (Robbie), 18. 3-3 Jim (Robbie), rust, 21. 4-3 Luuk(-), 24. 4-4 Bot, 56. 4-5 Bot