Meer spanning dan uitslag doet vermoeden

Een overtuigende overwinning, dat wel. Maar dat wil niet zeggen dat Hovocubo het daarmee makkelijk had. Tegen de voormalig landskampioen was niet van plan om te capituleren en bleef vechten voor wat het waard was.  Wel vanuit hun vaste spelsysteem: de counter.

De wedstrijd is amper twee minuten oud of Amir Molkârâi wordt in het Amsterdams vijf meter gebied neergehaald. Hij gaat zelf achter de bal staan en schiet zonder genade de bal in het doel. Als een minuut later Karim Mossaoui een splijtende pass op Mats Velseboer aflevert weet de Heerhugowaarder deze met een magistraal tikje achter Marcel Ons neer te leggen. Hovocubo op een makkelijke avond af te stevenen. Maar niets is minder waar. Mouad Boulhacen mist op een haar na, Ashraf Azzouz raakt de paal en daarmee maakte Lebo het evengoed nog onwijs spannend in die eerste helft. Met deze 0-2 voorsprong gingen de teams de rust in en Hovocubo vond het niet goed genoeg. Het moest beter.

Na de rust is het toch de thuisploeg die vrij snel het initiatief wil nemen, maar Hicham Aklalouch scoort niet. En wanneer een zeer goed uitgespeelde aanval opzet is het Amir Molkârâi die Mats Velseboer van een niet te missen kans bedient. Het is Hovocubo die in balbezit domineert en vooral laat zien wat voetballen is. Een derde week op rij gebak na de woensdagtraining wordt echter door Hicham Aklalouch overruled nadat hij de bal over Dav Stet heen stift en de sluitpost kansloos achter laat. In de laatste tien minuten geeft Hovocubo nog even gas en verdubbelt de Hoornse score na doelpunten van: Karim Mossaoui, Younes Makraou en Zakaria Amrani. Lebo zat een aantal keer middels de counter nog dicht bij een tegentreffer maar het was toch echt Hovocubo die met kop-en-schouders er bovenuit stak.

Lees hier het verslag op het Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van asv Lebo

Lees hier het verslag van Het Amsterdams voetbal.nl

Hovocubo klopt ook asv Lebo

Hoorn De zaalvoetballers van Hovocubo hebben ook asv Lebo aan de zegekar gebonden. De koploper van de eredivisie won in Amsterdam met 1-6 van de ploeg die nog hoopt op een plekje bij de beste vier endus de play-offs om de landstitel.

Voor rust nam Hovocubo via Amir Molkârâien Mats Velseboer een 0-2 voorsprong, maar moest ook toezien hoe Lebo een aantal goede kansen liet noteren  vanuit de counter. Pas na de pauze nam de ploeg van trainer Sander van Dijk definitief afstand van de hoofdstedelingen. Woensdag wacht alweer de volgende wedstrijd voor Hovocubo. Het haalt dan het eerder  verschoven thuisduel met Oranje Ster in.

asv Lebo – Hovocubo 1-6: Molkarai (pen) 0-1,  Velseboer 0-2, en 0-3, Mossaoui 1-4, Younes Makraou 1-5, Amrani 1-6